logeervergoeding-basispakket-2020-vergoedingen

Logeervergoeding in zorgverzekering 2020

Logeervergoeding in zorgverzekering

De zorgverzekering 2020 zal op een aantal punten worden uitgebreid. Het basispakket in 2020 zal een logeervergoeding kennen. Dit heeft de minister van Medische Zorg aan de Tweede Kamer gemeld in een brief.

Logeervergoeding

Wat is eigenlijk een logeervergoeding? Deze vergoeding is voor mensen die ver van een ziekenhuis vandaan wonen, en die voor een behandeling meerdere dagen moeten zijn in het ziekenhuis maar niet opgenomen hoeven te worden. In 2020 zal er een vergoeding van maximal 75 euro per nacht komen. Op dit moment krijg je enkel een vergoeding voor de vervoerkosten. Aldus Minister Bruins is het steeds heen en weer rijden, soms wel 150 kilometer voor een enkele reis enorm belastend. Vaak kiezen mensen er voor om op eigen kosten in een hotel te verblijven. In 2020 is het dus mogelijk om beroep te doen op hun zorgverzekering.

4.5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar