voor 1,6 miljoen euro gedeclareerd voor GLI

Zorgverzekeraars en hun reclame

Hoeveel spenderen zorgverzekeraars aan reclame?

Vorig jaar hebben de zorgverzekeraars uit Nederland samen ruim 30 miljoen besteed aan reclamekosten. Het jaar daarvoor was het maar liefst 11 procent meer! 0,1 procent geven de zorgverzekeraars uit aan reclame van hun totale omzet. Consumenten vanaf 18 jaar betalen ongeveer 2,20 per jaar mee aan deze kostenpost.

Dit blijkt uit de Monitor Zorgverzekeringen van de Nza (Nederlandse Zorgautoriteit)

De jaarlijkse reclamekosten

De reclamekosten waaronder televisie, radio en internet zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Vergeleken met de reclamekosten van 2014 is het op dit moment gedaald met ruim 26 procent. Waar gaat het geld eigenlijk naar toe? Het grootste deel van die 30 miljoen wordt uitgegeven door de grootste zorgmaatschappijen van Nederland (de grootste 4). Achmea, VGZ, CZ en Menzis besteden het grootste gedeelte van deze miljoenen uit aan reclame.

Bekijk: Zorgverzekeraars in Nederland

12 november

Inmiddelds zijn ze alweer op de buis en online te zien. De reclames van de grootste zorgverzekeraars van het land. De nieuwste zorgverzekering Just (van CZ) maakt inmiddels radioreclame. Volgende week zal iedereen weer de mogelijkheid hebben om hun huidige premie te bestuderen. Kan mijn zorgpremie goedkoper? Heb ik nog wel de juiste polis? Dit zijn de vragen die de meeste consumenten zich volgende week weer gaan stellen. Op 12 november worden namelijk weer alle zorgpremies bekend gemaakt voor het aankomend jaar. De verwachting is dat ongeveer 1,25 miljoen consumenten gaan overstappen naar een andere zorgmaatschappij. Wanneer dit daadwerkelijk gaat gebeuren, zou dit een recordaantal zijn.

 Stijging 2019

Wat vast staat is dat de zorgverzekering gaat stijgen in 2019. Dit had de overheid al bekend gemaakt afgelopen prinsjesdag. Of het daadwerkelijk zo hard gaat stijgen als in de verwachting ligt weten we volgende week. Het kabinet verwacht een stijging van 124 euro op jaarbasis, echter liggen de premies die bekend zijn op dit moment ver daar onder. De stijging zal minimaal 60 euro zijn per jaar voor je zorgverzekering 2019. In 2019 zullen de grote zorgverzekeraars opnieuw hun reserves inzetten om de prijs voor je zorgverzekering te drukken. Maar hoeveel we daadwerkelijk meer gaan betalen lees je hier volgende week. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Ga direct naar de Zorgvergelijker.

4.7/5 - (3 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar