50-plussers en hun zorgverzekering

Uit een onderzoek van Startpagina.nl is gebleken dat er straks een flinke groei zal zijn in het aantal 50-plussers die overstappen van zorgverzekering. Het onderzoek gaf aan dat ongeveer 53 procent van de senioeren niet gaat overstappen. Vorig jaar lag dit aantal nog op 62 procent.

Overstappers

Over het algemeen zijn 50-plussers eigenlijk niet echte overstappers. De meeste senioren blijven namelijk jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Jongeren daarintegen stappen eigenlijk ieder jaar over naar een andere of goedkopere zorgverzekeraar. Ongeveer 75 procent van de 50-plussers heeft geen overstap gedaan de afgelopen vijf jaar. Door geen andere zorgverzekering te kiezen, ga je automatisch akkoord met de nieuwe polis die je zorgverzekeraar gaat opsturen. Wanneer je dus de laatste jaren geen overstap hebt gedaan, is het toch echt aan te raden de mogelijkheden te bekijken in de zorgvergelijker.

De verschillen

Ouderen kunnen eigenlijk flink besparen op hun zorgverzekering. Uit onderzoek blijkt dat senioren vaak te uitgebreide verzekerd zijn. Je kunt in de zorgvergelijker makkelijk een inzicht krijgen of een overstap iets gaat opleveren voor jou. Niet alleen de aanvullende verzekeringen zijn verschillend qua inhoud en premie. Ook de basispremie kent zo zijn verschillen. De goedkoopste zorgverzekering afgelopen jaar was 300 euro op jaarbasis goedkoper dan de duurste zorgverzekering.

De premie is belangrijker

Ongeveer 66 procent van de senioren wilt overstappen wanneer een goedkopere premie mogelijk is. Vorig jaar was dit 57 procent. Een derde is namelijk bereid om over te stappen als daarmee minimaal 15 euro per maand kan worden bespaard.

Tevreden

De tevredenheid over de zorgverzekeraar is ook bepalend. Toch is de tevredenheid flink gedaald. Slechts 17 procent van de 50-plussers is tevreden over zijn/haar zorgmaatschappij. Vorig jaar was nog 27 procent.

 

Nu populair
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten