Toch weer een gemeentepolis voor mensen met een laag inkomen in Heerde

Er komt toch weer een gemeentepolis voor mensen met een laag inkomen in Heerde. Deze financieel aantrekkelijke polis voor minima stond lange tijd op losse schroeven. Aanbieder Menzis stopte namelijk met de samenwerking en een andere verzekeraar bleek lastig te vinden. In Aevitae is die nu tot grote vreugde van zowel gemeente als minima toch gevonden.

Toch weer gemeentepolis voor mensen met een laag inkomen in Heerde; in Aevitae is nieuwe verzekeraar gevonden

Al jaren biedt de gemeente Heerde mensen met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan, de gemeentepolis. Menzis regelde deze verzekering jarenlang, maar beëindigde dus de samenwerking. De verantwoordelijken in Heerde willen mensen met weinig geld maar hoge zorgkosten de kans geven om zich voor een acceptabel tarief te verzekeren. Menzis gaf enkele jaren geleden al aan te willen stoppen, maar gaf Heerde in 2019, 2020 en 2021 zogenaamde respijtjaren en de kans een vervanger te zoeken. Bovendien konden minima gedurende die jaren blijven profiteren van de aantrekkelijke collectieve verzekering.

Menzis bood Heerde respijtjaren

Heerde trok alle registers open en schakelde ministeries, de media en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in bij de zoektocht naar een nieuwe verzekeraar. Dat proces verliep moeizaam maar is nu dus toch succesvol afgerond. Hoewel de opzegging van Menzis niet erg goed viel bij de mensen in de gemeente, is diezelfde gemeente positief over de verzekeraar. Zeker omdat de respijtjaren geboden werden.

In november de overstap maken naar Aevitae

De collectieve zorgverzekering geeft minima met hoge zorgkosten dekking. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het eigen risico te verzekeren. Overigens kunnen ook minima met lage zorgkosten zich aansluiten bij het collectief, waarbij ze een fikse korting krijgen. In november van dit jaar krijgen de mensen die nu nog collectief verzekerd zijn via Menzis vanzelf bericht dat de overstap naar Aevitae gemaakt moet worden. Dit zal na 12 november zijn, want vanaf dat moment kun je een andere zorgverzekeraar kiezen.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar