Zorgen over toegang tot de geestelijke gezondheidszorg

Er bestaan grote zorgen over toegang tot de geestelijke gezondheidszorg bij de zorgverzekeraars. Dit vooral omdat er allerlei afdelingen van het GGZ plotseling worden gesloten vanwege vooral financiële problemen.

Zorgen over toegang tot de geestelijke gezondheidszorg; minister moet actie ondernemen

Volgens de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) nemen de wachtlijsten voor patiënten bepaald niet af, terwijl de uitgaven aan de GGZ zorg juist alleen maar verder toenemen. De zorgen zijn per brief aan de Tweede Kamer bekend medegedeeld. ZN wil structurele verbeteringen van de GGZ. Gemeenten bijvoorbeeld, zouden voldoende en stabiele financiering moeten krijgen. Verder zou de samenwerking tussen de huisartsenzorg en de GGZ-sector verbetering behoeven.

Vergelijk hier de verschillende zorgverzekeringen

In de brief zegt ZN dat het tijd is voor actie, iets waarvoor zorgminister Conny Helder verantwoordelijk is. Wil je meer weten over de zorgverzekeringen? Check dan altijd de informatie zoals je die hier op de website Zorgverzekerinq.nl kunt vinden. Je maakt er meteen ook kennis met de beste zorgverzekeraars en kunt die hier prima met elkaar vergelijken. Op die manier maak je altijd de voor jou beste keuze.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar