Petitie voor maandverband in basispakket

Alisha van den Berg is een petitie gestart om maandverband in het basispakket te krijgen. De petitie is ondertussen al ruim 3500 keer ondertekend. De petitie kan getekend worden door de website petities.nl te bezoeken. Meer dan het invullen van de naam, emailadres en de woonplaats is het niet.

Petitie voor maandverband in basispakket al 3500 keer getekend

Volgens de initiatiefnemer is in ons land sprake van menstruatiearmoede. Een op de tien vrouwen blijkt in de praktijk niet bij machte om maandverband of tampons aan te schaffen. Zij moeten namelijk kiezen tussen het kopen van eten (voor het gezin) of het aanschaffen van maandverband. ‘Samen krijgen we armoede de wereld niet uit. Met menstruatiearmoede moet dat toch wel lukken’, laat Van den Berg weten.

Maandverband en tampons: een eerste levensbehoefte

Volgens Van den Berg is de oplossing simpel; maandverband of tampons moeten in het basispakket opgenomen worden. Het is immers voor vrouwen een eerste levensbehoefte. Uiteindelijk zal de petitie aangeboden worden aan de Tweede Kamer. Wordt dus vervolgd.

Vergelijk de verzekeraars op Zorgverzekerinq.nl

Wil je meer weten over de zorgverzekering? Check dan de informatie op deze website, Zorgverzekerinq.nl. Hier kun je kennismaken met de beste verzekeraars en kun je die met elkaar vergelijken. Door te vergelijken maak je altijd de voor jou beste keuze voor de zorgverzekering die bij jou past.

1/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar