Overheid wil af van tweelingpolissen

De overheid wil bij monde van minister Ernst Kuipers af van tweelingpolissen. De zorgverzekeraars echter, stribbelen behoorlijk tegen. Volgens Kuipers maken tweelingpolissen het ene stuk lastiger voor de consument om een goede zorgverzekering te kiezen. De zorgverzekeraars willen aan de andere kant een betere compensatie voor verzekerden die bovengemiddeld veel zorg nodig hebben.

Overheid wil af van tweelingpolissen, zorgverzekeraars denken daar anders over

Een tweelingpols is bijna dezelfde basis zorgverzekering, maar dan onder een andere naam. Het is een kloon van een verzekering die vaak aantrekkelijk geprijsd is. Soms kan het voordeel voor ogenschijnlijk een zelfde verzekering wel 20 euro per maand bedragen. In de praktijk leidt dit prijsvoordeel vaak tot een versoberde dekking van de zorgverzekering, zonder dat de mensen dit direct in de gaten hebben. Althans, dat is de visie van minister Kuipers.

Is er al dan niet sprake van transparantie?

Volgens Kuipers wordt het de mensen niet duidelijk waarom de ene verzekerring nou zoveel goedkoper is dan een andere verzekering met zo ongeveer dezelfde dekking. Volgens Kuipers kan een tweelingpolis bovendien de risicosolidariteit aantasten. De minister heeft ondertussen laten weten dat er nader onderzoek zal worden gedaan naar tweelingpolissen. Vervolgens gaat hij eventueel vervolgstappen nemen. Hamvraag voor Kuipers is of er al dan niet sprake is van transparantie.

Lees hier alles over de zorgverzekering

Wil jij meer weten over de zorgverzekering? Lees dan de informatie hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Op deze website worden meteen ook de beste zorgverzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt ze vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar