Nederlandse medicijnen zijn relatief goedkoop

Uit onderzoek van Bridge Patient Portal is gebleken dat Nederlandse medicijnen relatief goedkoop zijn. Het onderzoeksbureau vergeleek onder meer de hoogte van de verzekeringspremies, de kosten voor medicijnen en de ziekenhuiskosten. Dat onderzoek vond plaats in zestig verschillend elanden. Ook werd gekeken naar de jaarlijkse uitgaven voor gezondheidszorg per hoofd van de bevolking.

Nederlandse medicijnen zijn relatief goedkoop; Amerika is het duurst

Verder werd gekeken naar de vrijwillige en verplichte bijdrage per hoofd van de bevolking. Op zo goed als alle lijstjes staat de Verenigde Staten op de eerste plaats. Het land geeft per hoofd van de bevolking liefst 9578 euro uit aan gezondheidszorg. Zwitserland staat met 8477 euro op de tweede plaats en Noorwegen staat met 7022 euro op een derde plaats.

Elfde stek voor Nederland

In ons land wordt 4679 euro per hoofd van de bevolking uitgegeven. Nederland staat daarmee op de elfde stek. Ook de prijs voor geneesmiddelen is in Amerika het hoogst. Nederland zit wat de prijs voor medicijnen aan de onderkant van de mediaan. In ons land zijn medicijnen gemiddeld genomen 33 procent goedkoper dan het internationale gemiddelde.

Vergelijk hier de verzekeringen

Wil je meer weten over de zorgverzekering en wil je de beste zorgverzekeringen met elkaar vergelijken? Check dan de informatie zoals je die hier vindt op de website Zorgverzekerinq.nl. Door te vergelijken kies je altijd de voor jou beste verzekering namelijk.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar