Energie

Met deze tips kun je voor meer energie zorgen

Het kan weleens voorkomen dat jij je een beetje moe en lusteloos voelt. Dit is een naar gevoel, zeker als het een tijdje aanhoudt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om meer energie te krijgen. Investeer tijd in een gezonde leefstijl en merk dat je meer energie als beloning terug zal krijgen. Op deze pagina lees je wat je kunt doen om je energielevel een boost te geven. Verder kom je erachter welke handige apps van zorgverzekeraars je helpen om een gezonde leefstijl voor jezelf te ontwikkelen.

Voldoende bewegen en sportief bezig zijn

Hoewel het lastig kan zijn om je tot sport of bewegen te zetten als je moe bent, is dit toch het beste dat je op zo’n moment kunt doen. De verleiding om op bed of de bank neer te ploffen is groot. Regelmatig bewegen en sporten helpt je om fit te blijven. Als je sport zorg je ervoor dat er energie wordt verbrand en er meer zuurstof door je lichaam wordt vervoerd. Dit heeft als gevolg dat je een oppepper krijgt. Het beste sport- of beweegmoment is de ochtend. Als je de ochtend goed begint, voel je de rest van de dag meer energie. Bewegen helpt ook tegen stress, waardoor je uiteindelijk beter slaapt en meer energie hebt.

Drink genoeg water en zorg ervoor dat je gezond eet

Wist je dat je voedingspatroon invloed heeft op je energieniveau? Om genoeg energie te hebben is het belangrijk dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Je lichaam haalt hier namelijk allerlei vitaminen, voedingsstoffen en mineralen uit. Je zou naast gezonde voeding ook supplementen of extra vitamines kunnen nemen. Naast gezond en gevarieerd eten, is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Als je te weinig water drinkt, kan dit direct tot een vermoeid gevoel leiden. Alcohol en koffie kun je beter links laten liggen aangezien deze dranken je juist energie kosten.

Pak genoeg slaap en verminder stress

Stress zorgt er op termijn voor dat je uitgeput raakt en je last krijgt van energietekort en vermoeidheid. Om stress tegen te gaan kun je ervoor kiezen om voldoende rustmomenten in je week te plannen. Dit kunnen momenten zijn waarop je de natuur in trekt om te wandelen of te fietsen, maar ook momenten waarop je mediteert, slaapt of leuke dingen doet die je helpen ontspannen. Het is belangrijk dat je voldoende slaapt, aangezien een goede nachtrust ervoor zorgt dat je inspanningen die je gedurende de dag doet kunt verwerken. Slaap herstelt je lichaam en geest en zorgt ervoor dat je de dag erna nieuwe energie hebt.

Handige apps van zorgverzekeraars helpen je bij een gezonde leefstijl

Wil je stappen maken om een gezondere leefstijl voor jezelf te creëren? Dan zijn er een aantal zorgverzekeraars die handige gezondheidsapps hebben ontwikkeld om je daarbij te helpen. VGZ, Menzis, VinkVink en a.s.r. hebben bijvoorbeeld apps of kortingen op apps die je helpen om gezonder te leven. De apps laten je bijvoorbeeld doelen stellen, zoals meer bewegen, water drinken of beter slapen. Met het behalen van de doelen kun je vaak leuke extra’s vrijspelen. Het is heel motiverend om over je doelen na te denken, eraan te werken en ze te behalen. Als jij je dan ook nog eens beter gaat voelen, is het makkelijker vol te houden om gezonde keuzes te maken.

Wil je voor een zorgverzekeraar kiezen die een gezondheidsapp ter beschikking heeft? Dan kun je nu alvast uitzoeken welke zorgverzekeraar het beste bij je past in 2023.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar