tweelingpolissen

Dekt de goedkope basisverzekering hetzelfde als een duurdere optie?

In 2022 verschilt de goedkoopste en duurste basisverzekering €44,65 euro per maand. Op jaarbasis komt dit verschil uit op €535,80, wat wel een serieus bedrag is. De goedkoopste basisverzekering kost €108,25 per maand en sluit je af bij ZieZo Selectief. De duurste basisverzekering is van Zilveren Kruis en kost je €152,90 per maand. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders denkt dat er verschillen zitten in de dekking van basisverzekeringen. In dit nieuwsbericht lees je of een goedkope basisverzekering hetzelfde dekt als een duurdere basisverzekering. Verder lees je meer over gecontracteerde zorg. Je komt er ook achter hoe je verschillende zorgverzekeraars makkelijk en snel met elkaar kunt vergelijken.

De overheid bepaalt hoe de inhoud van de basisverzekering eruit komt te zien

Hoewel het misschien logisch zou zijn als zorgverzekeraars collectief bepalen wat er in de basisverzekering wordt opgenomen, bepalen niet zij, maar de Nederlandse overheid dit ieder jaar opnieuw. Het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS) besluit in samenspraak met Zorginstituut Nederland welke vergoedingen er in de basisverzekering dienen te worden opgenomen. De zorgverzekeraar bepaalt wel de hoogte van de premie voor de basisverzekering. Dit houdt in dat de dekking bij een basisverzekering bij de goedkoopste optie, evenveel vergoedt als bij de duurste optie voor de basisverzekering. Wanneer je écht alleen een basisverzekering afsluit, kun je dus gerust voor een goedkope optie kiezen, aangezien de inhoud hetzelfde zal zijn.

Hoe zit het met gecontracteerde zorg?

Wanneer je voor een restitutiepolis kiest, kun je ervan uitgaan dat alle zorg volledig wordt vergoed. Combinatiepolissen, bestaande uit natura- en restitutiepolissen of naturapolissen vergoeden de zorg die je nodig hebt alleen op het moment dat de zorgverlener een contract met deze zorgverzekeraar heeft. Wanneer er geen sprake is van een contract is de kans groot dat je een deel van de zorg uit eigen zak moet bijbetalen. Heb je spoedeisende zorg nodig? Dan kijken de professionals eerst hoe zij je het beste kunnen helpen. Dan wordt er niet naar contracten gekeken. Wanneer je geen urgente zorg nodig hebt, wordt er wel naar contracten gekeken. Denk hierbij uit GGZ-behandelingen, fysiotherapie of wijkverpleging.

Kies je het liefst voor een basisverzekering met een budgetpolis? Dan kan het zijn dat je zo weinig geld betaald, omdat je uit heel weinig gecontracteerde zorg kunt kiezen. Om een lage zorgpremie te kunnen bieden, worden minder zorgverleners gecontracteerd en is de vergoeding die je ontvangt voor niet-gecontracteerde zorg ook lager dan wanneer je voor een basisverzekering met een meer gemiddelde polis kiest.

Weet jij al voor welke zorgverzekeraar je in 2022 kiest?

Twijfel je nog over voor welke zorgverzekeraar of zorgverzekering je gaat kiezen? Dan is het wel zo fijn om meerdere opties met elkaar te kunnen vergelijken. Wanneer je naar Zorgverzekerinq.nl gaat, kun je daar gebruik maken van een handige tabel die je in één keer alle opties laat zien. Dit zorgt ervoor dat je alle voordelen, prijsverschillen en verschillende soorten zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je voor jezelf een handig overzicht kunt maken. Bepaal welke zorgverzekeraars en type zorgverzekeringen je het meest interessant vindt. Dit lijstje ga je dan steeds kleiner maken, tot je er bij één uitkomt die het beste bij je past.

In Nederland is iedereen verplicht om in ieder geval een basisverzekering af te sluiten. Je kunt zelf bepalen of je aanvullend verzekerd wil zijn. Je bepaalt ook zelf voor welke zorgverzekeraar je kiest.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd