Rijangst behandeling vergoeding

Behoefte naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor rijangst behandeling in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Rijangst is, zoals de naam al doet vermoeden, de angst om in de auto te rijden. Heb je hier mee te maken, dan is daar met behulp van de geestelijke gezondheidszorg zeker iets aan te doen. Je leest er hier op Zorgverzekerinq.nl meer over, zoals je hier ook kunt lezen over de rijangst behandeling vergoeding 2025. Verder kun je hier op Zogverzekerinq.nl alles lezen over de zorgverzekeraars en de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is rijangst?

Bang om auto te rijden, dat is wat rijangst is. Kruip je achter het stuur dan voel jij je zeer gespannen en angstig. Veel mensen met rijangst gaan helemaal niet meer achter het stuur. In ons land zijn er best veel mensen die met deze angst te maken hebben. Zo zijn er tussen de 500.000 en 1 miljoen mensen weliswaar in het bezit van een rijbewijs, ze maken er echter geen gebruik van. De rijangst kan een speciale fobie zijn, het kan eveneens goed samengaan met een paniekstoornis.

Wat zijn de rijangst behandeling kosten?

Moeilijk aan te geven. De kosten verschillen per persoon en zijn sterk afhankelijk van de ernst van de klachten en dus de duur van de behandeling die noodzakelijk is. Daarom kun je vooraf niets zeggen over de kosten, kosten die per individu dus verschillend kunnen zijn.

Valt de rijangst behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de rijangst behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat maakt een aanvullende verzekering in dit geval dus niet nodig. Je moet wel altijd in het bezit zijn van een verwijzing van de eigen huisarts, wil je in aanmerking komen voor de vergoeding overigens.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste rijangst behandeling vergoeding?

Om daar achter te komen kun je de verzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze. Op de website lees je toch al alles over de zorgverzekering en maak je eveneens vrijblijvend kennis met alleen de beste zorgverzekeraars.

Waar kun je aankloppen als je een rijangst behandeling wenst?

Je kunt dan aankloppen bij de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen maatwerk bieden en je helpen om van de klachten af te komen.

Valt de rijangst behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Je hoeft voor deze behandeling en voor de vergoeding dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Zorg wel voor een verwijzing van de eigen huisarts.

Wat kun je lezen hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest er alles over wat met de zorgverzekering te maken heeft. Je maakt er ook al kennis met de beste zorgverzekeraars en je kunt hier de zorgverzekeringen prima met elkaar vergelijken.

4.9/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd