last minute

Is een aanvullende zorgverzekering in 2022 zinvol of niet?

Uit onderzoek van Zorgwijzer.nl blijkt dat 85% van alle Nederlanders een aanvullende zorgverzekering heeft. Denk hierbij aan tandheelkundige zorg, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. In 2022 kan het nog weleens zijn dat je beter voor een basisverzekering kunt kiezen, aangezien de premies voor de aanvullende verzekeringen flink stijgen, maar de vergoedingen juist inslinken. In dit nieuwsbericht wordt er verder ingegaan op de vraag of een aanvullende zorgverzekering zinvol is in 2022. Verder lees je op welke manier je de premie tegen de dekking kunt afwegen.

Is de aanvullende verzekering zinvol of kun je beter uit eigen zak betalen?

Hoewel het je een goed gevoel kan geven om aanvullend verzekerd te zijn, heb je lang niet altijd de zorg nodig die de aanvullende zorgverzekering je biedt. Is een aanvullende zorgverzekering zinvol in 2022? Of kun je beter voor een basisverzekering kiezen en in een noodgeval de kosten uit eigen zak betalen? Heb je bijvoorbeeld wel veel fysiotherapie behandelingen nodig, of heb je aan de 9 behandelingen uit het basispakket voldoende? Je bent zelfs goedkoper uit als je de 9 behandelingen uit het basispakket ondergaat, waarna je er bijvoorbeeld nog 3 extra met je eigen geld betaald. Dit kan je al meteen €180 euro op jaarbasis schelen.

Verder is het voor personen die lenzen of brillen dragen niet interessant om een aanvullende verzekering te kiezen. Je krijgt namelijk vaak tot €100 euro vergoed, terwijl je per maand een veel hogere premie betaald. Een aanvullende zorgverzekering is dus niet altijd zinvol. Het blijft altijd je eigen keuze of een aanvullende zorgverzekering zinvol is of niet. Het kan het waard zijn om je hier eerst meer in te verdiepen, voordat je de keuze voor 2022 maakt.

Zorg dat je eerst de premie tegen de dekking afweegt

Wil je weten of een aanvullende zorgverzekering zinvol voor je is in 2022? Dan kun je hierachter komen door de premie die je maandelijks betaalt tegen de dekking die de aanvullende zorgverzekering biedt afwegen. Zorg ervoor dat je de totale vergoeding voor heel 2022 bij elkaar optelt. Vooral wanneer je verschillende dekkingen binnen een aanvullende verzekering in 2022 zal gebruiken, is een aanvullende zorgverzekering zinvol voor je! Denk hierbij aan alternatieve geneeswijzen, podotherapie en fysiotherapie. Vaak weet je van tevoren ongeveer wel of je van dit soort zorg gebruik wil maken in 2022.

Wist je dat 71% van alle Nederlanders de vergoedingen die zij via de aanvullende verzekeringen kunnen krijgen, ongebruikt achterlaten. Zij hadden dus net zo goed voor een goedkopere basisverzekering kunnen kiezen. Het is zonde van je geld om een hogere maandpremie te betalen, terwijl je uiteindelijk toch geen gebruik maakt van je aanvullende zorgpakket.

Weet jij al voor welke zorgverzekeraar je in 2022 kiest?

Wil je voor jezelf uitrekenen of een aanvullende zorgverzekering zinvol voor je is in 2022? Dan is het belangrijk dat je alvast onderzoek doet naar welke zorgverzekering je in 2022 voor jezelf wil regelen. Om erachter te komen welke zorgverzekeraar het beste bij je past, kun je op Zorgverzekerinq.nl verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Wij hebben een makkelijk en overzichtelijk overzicht voor je klaargezet, waardoor je in één keer kunt zien welke zorgverzekeringen interessant voor je zijn.

Je kunt je huidige zorgverzekering tot 31 december 2021 stopzetten, waarna je tot 1 februari 2022 de tijd hebt om je nieuwe zorgverzekering voor jezelf te regelen. Houd er rekening mee dat een basiszorgverzekering voor iedere Nederlander verplicht is. Je bepaalt zelf of je aanvullend verzekerd wil worden.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar