Podotherapie vergoeding 2025

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor podotherapie mogelijk. Zorgverzekeraar HEMA (Basisverzekering + Aanvullend 1) is de voordeligste voor € 132,80 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft HEMA (Basisverzekering + Aanvullend 1) de voordeligste zorgverzekering voor € 150,30 premie. De beste dekking voor podotherapie heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Podotherapie kan je heel erg van dienst zijn als je te maken hebt met pijn aan de voeten, enkels, knieën, rug en de heupen. Behalve dat een gekwalificeerde en bij de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten aangesloten specialist de klachten kan behandelen, kan hij je ook bijvoorbeeld helpen door jou de juiste steunzolen aan te meten of je kennis te laten maken met de orthopedische schoen.

podotherapie vergoeding

Podotherapie, wanneer kan een dergelijke behandeling je eigenlijk precies helpen?

Er zijn in ons land best veel mensen die te kampen hebben met serieuze pijn aan voeten en enkels en ook aan de rug en heupen, waarbij de pijn uit de voeten lijkt te komen. Behalve mensen die deze klachten tijdens het dagelijks leven al ervaren, bezoeken ook veel sporters de podotherapeut. Juist deze groep kan vaak prima ut de voeten met bijvoorbeeld steunzolen. Want dat is wat de erkende therapeut ook voor je kan betekenen; behalve reguliere behandelingen kan hij of zij zorgen voor de juiste hulpmiddelen om de klachten te verlichten.

Valt podotherapie onder de basisverzekering of dien je voor de podotherapie vergoeding 2025 een aanvullende verzekering af te sluiten?

De podotherapie vergoeding 2025 valt slechts in een beperkt aantal gevallen onder de basisvariant van de zorgverzekering. Dit is namelijk alleen het geval wanneer sprake is van een zogenaamde diabetische voet, een voet die een sterk verhoogd tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van kleine en zeker ook grotere wonden. Is dat niet aan de orde en wil je toch aanspraak maken op de podotherapie vergoeding 2025? Dan vergelijk je de beschikbare aanvullende verzekeringen en sluit je snel een dergelijke verzekering af.

Is er een verzekeraar met een aanvullende verzekering aan te wijzen die de grootste podotherapie vergoeding 2025 biedt?

Nee, we kunnen niet zomaar aangeven welke verzekeraar de hoogste podotherapie vergoeding 2025 uitkeert. Het moge duidelijk zijn dat dit echt een kwestie van maatwerk is. Dat geldt ook voor de door de podotherapeut aangeboden zorg, zorg die sterk kan verschillen net als de ernst van de klachten en de behandelperiode die je eventueel moet ondergaan. De verzekeringen zelf kun je wat betreft de premie voor een aanvullende verzekering natuurlijk prima vergelijken. Check behalve de premie per maand bij de vergelijking van de aanvullende verzekering ook de voorwaarden en de maximale vergoeding, als daar althans sprake van is.

Wanneer doe je precies een beroep op de diensten van een podotherapeut?

Je doet een beroep op de diensten van de podotherapeut en in dat geval ook op de aanvullende zorgverzekering wanneer je klachten en pijn ervaart aan de voeten, enkels, knieën en een uitstralende pijn richting de rug en de heupen.

Wanneer geldt er een vergoeding vanuit de basisverzekering voor podotherapie?

Een vergoeding uit de basisverzekering is er alleen wanneer je een diabetische voet hebt en er gerede kans is op het oplopen van wonden. In de andere gevallen is het een kwestie van een aanvullende verzekering afsluiten om een vergoeding te krijgen. Kies de juiste aanvullende verzekering nadat je eerst alle verzekeringen met elkaar vergeleken hebt.

Overstappen naar een andere verzekeraar, tot wanneer kan dat?

Nadat de verzekeraars uiterlijk de nieuwe premies op 12 november bekend hebben gemaakt. heb je de gelegenheid om tot en met 31 december, 23.59 uur, een nieuwe verzekeraar te kiezen.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd