Selectief mutisme behandeling vergoeding

Wel kunnen praten, maar het eigenlijk niet zo goed durven. Aldus kun je selectief mutisme wel omschrijven. Op Zorgverzekerinq.nl lees je er echt alles over, zoals je er ook leest over de selectief mutisme behandeling vergoeding 2024. Ben je op deze website, dan kun je meteen ook kennis maken met de beste zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Wat is selectief mutisme?

Dat is wel kunnen, maar niet echt durven te praten. Het komt in de meeste gevallen bij kinderen voor. Kinderen praten je thuis de oren van het hoofd, maar praten niet op school, in winkels of als ze spelletjes doen met vriendjes en vriendinnen. Selectief mutisme is een redelijk zeldzame aandoening. Ongeveer zeven op de duizend kinderen in de leeftijd van 4 to 8 jaar heeft er mee te maken. Je kunt selectief mutisme zien als een angststoornis. In de kern komt de aandoening er op neer dat je bang bent om te spreken en het daarom maar niet doet.

Wat zijn de selectief mutisme behandeling kosten?

Op voorhand kun je daar niet zoveel van zeggen. Het hangt met name af van de duur van de behandeling en dus van de ernst van de stoornis. Bovendien werkt de behandeling voor iedereen anders en slaat de behandeling bij de ene persoon sneller aan dan bij een ander. Conclusie; op voorhand is weinig zinnigs te zeggen over wat de kosten precies zullen zijn.

Valt de selectief mutisme behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de selectief mutisme behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Zorg er wel voor dat je in het bezit komt van een directe verwijzing van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg.  Je hoeft voor deze behandeling dus geen aanspraak te maken op een eventueel afgesloten aanvullende verzekering.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste selectief mutisme behandeling vergoeding?

Onderzoek dat door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd de voor jou beste verzekeraar. Op de website maak je kennis met alleen de beste verzekeraar en kun je alles lezen over wat met de zorgverzekering te maken heeft.

Is er een behandeling voor selectief mutisme?

Ja, die is er zeker. Klop aan bij de specialisten van het GGZ en zij kunnen helpen om iets aan deze stoornis te doen. Hoe lang de behandeling duurt hangt af van de aard en de ernst van de klachten.

Valt de selectief mutisme behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding krijg je inderdaad vanuit de basisverzekering. Het maakt een aanvullende verzekering dus overbodig. Ga wel langs de huisarts om een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg in je bezit te krijgen.

Welke informatie vind je op de website Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering en de zorgverzekeringen ook meteen goed met elkaar vergelijken. Je maakt hier ook al kennis met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd