PTSS behandeling vergoeding

Op zoek naar een zorgverzekering met PTSS behandeling vergoeding in 2024? Zorgverzekeraar Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering van € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie per maand. De beste dekking voor PTSS behandeling heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

PTSS staat voor posttraumatische stressstoornis. Deze stoornis kan verstrekkende gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Om hulp te krijgen bij PTSS, zou je een beroep kunnen doen op de specialisten van het GGZ. Wil je meer weten over PTSS en over de PTSS behandeling vergoeding 2024, dan ben je hier op Zorgverzekerinq.nl precies op de juiste plaats. Bovendien is deze website het beste platform om de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Wat is PTSS?

PTSS staat zoals gezegd voor een posttraumatische stressstoornis. Je maakt tijdens je leven allemaal wel een keer een schokkende gebeurtenis mee. Is dat het geval, dan ervaren mensen vaak kortdurende posttraumatische stressklachten. Meestal echter, weten mensen de schokkende gebeurtenis prima te verwerken. Bij ruim tien procent van de mensen is dat echter net het geval. Zij ontwikkelen dan dus PTSS, iets dat vaak ontstaat naar aanleiding van een verkeersongeval, een mishandeling of seksueel geweld. PTSS is vaak een langdurige kwestie en verdwijnt niet zomaar binnen enkele weken.

Wat zijn de PTSS behandeling kosten?

Dat is op voorhand niet aan te geven. Het hangt af van de duur van het behandeltraject en dat hangt weer af van de ernst van de klachten. Bovendien is geen klacht hetzelfde en ligt het er maar net aan hoe snel een bepaalde behandeling bij iemand aanslaat. Over de kosten kan dus niet zomaar iets standaards gezegd worden.

Valt de PTSS behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de PTSS behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Met een verwijzing van de huisarts ben je verzekerd van de beste gespecialiseerde hulp. Dat betekent dus dat een aanvullende verzekering dus in dit geval niet noodzakelijk is.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste PTSS behandeling vergoeding?

Dat mag je zelf uitzoeken hier op Zorgverzekerrinq.nl. Je kunt hier namelijk de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan weet je dat je in elk geval de voor jou beste zorgverzekering kiest. Op deze website kun je eveneens kennismaken met de verzekeraars en lees je alles over de zorgverzekering.

Wat is PTSS eigenlijk precies?

PTSS staat voor posttraumatische stoornis en het komt bij 10 procent van de mensen in ons land voor. Met gerichte behandeling vanuit het GGZ is prima iets aan deze stoornis te doen.

Valt de PTSS behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Je hoeft je aanvullende verzekering dus niet te gebruiken. Zorg wel voor een verwijzing van de huisarts als je in aanmerking wilt komen van de vergoeding.

Welke informatie vind je op Zogverzekerinq.nl?

Hier vind je alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Je maakt er kennis met de zorgverzekeraars en kunt hier prima de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd