Kies je wel of geen aanvullende verzekering?

Wel of geen aanvullende verzekering?
Wel of geen aanvullende verzekering?

Wat is de beste zorgverzekering voor 2021? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt en waarop men tot 31 december, 00.00 uur, de tijd heeft om antwoord op te geven. Want tot dat moment  kun je op basis van vergelijkingen die je gemaakt hebt besluiten of je overstapt naar een andere verzekeraar. De zorgverzekering 2021 vergelijken zal dit jaar door meer mensen als ooit in de praktijk worden gebracht. Dit omdat er wat betreft de premies grote verschillen zijn in 2021. Zeker op het gebied van de aanvullende verzekeringen zijn de verschillen significant. De vraag die jij je moet stellen is of je nou eigenlijk echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Of anders; wel of geen aanvullende verzekering?

Wel of geen aanvullende verzekering?

In beginsel kan gesteld worden dat mensen die gezond zijn en weinig tot geen zorg nodig hebben eigenlijk geen aanvullende verzekering nodig zijn. Bijzonder, omdat veruit het grootste deel van de Nederlanders wel een aanvullende verzekering heeft. Ze hebben uitgebreide pakketten terwijl ze die eigenlijk helemaal niet nodig is. Als je veel sport en zijn daardoor de risico’s op een blessure behoorlijk groot? Dan is een aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut verstandig. Dat geldt ook als je kinderen hebt die volgend jaar een beugel aangemeten krijgen. Dan is het verstandig je wel aanvullend te laten verzekeren.

Gezonde Nederlander? Dan is een aanvullende verzekering niet nodig

Zoals gezegd ben jij als gezonde Nederlander met amper enige zorgvraag eigenlijk geen aanvullende verzekering nodig. Bovendien heb je al de verplichte basisverzekering waaruit alle nodige zorg al vergoed wordt. Gek genoeg vinden veel mensen het geen probleem dat ze elke maand veel  te veel premie te betalen voor allerlei aanvullende verzekeringen. Veel meer geld in elk geval dan dat ze uit die verzekeringen vergoed krijgen mochten ze er een beroep op doen. Deze groep mensen is zoals men dat noemt oververzekerd, zonder dat ze zich er bewust van zijn. En dat is uiteraard zonde van je gel. Daar zijn dan wel betere bestemmingen voor te vinden.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar