Postpartum depressie behandeling vergoeding

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor postpartum depressie behandeling mogelijk. Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking voor postpartum depressie behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Je zou een postpartum depressie simpel kunnen omschrijven als een zekere mate van somberheid na de bevalling. Met de specialisten van het GGZ is er gelukkig prima iets aan deze vorm van depressie te doen.  Op Zorgverzekerinq.nl kun je echt alles lezen over de behandeling en of er ook een postpartum depressie behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is.  Verder kun je op deze website ook meteen de zorgverzekeringen die er zijn met elkaar vergelijken.

Wat is een postpartum depressie precies?

De meeste vrouwen voelen zich na de bevalling enigszins somber. Ze hebben spontane huilbuien en zijn extra prikkelbaar. Vrouwen voelen zich nerveus en hebben moeite met slapen. Meestal verdwijnen deze klachten echter snel. Er zijn echter vrouwen die maandenlang met dergelijke klachten te maken hebben. Ze kunnen zich soms maandenlang angstig en neerslachtig voelen. In dat geval is sprake van een postpartum depressie. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 13 procent van de vrouwen die bevallen is te maken krijgt met een postpartum depressie.

Wat zijn de postpartum depressie kosten?

De kosten van de behandeling tegen postpartum depressie verschillen van vrouw tot vrouw. Het heeft zeker te maken met de ernst van de klachten en zeker ook de duur van de behandeling. De ene vrouw zal zich bovendien sneller beter voelen door een behandeling dan een ander. Bovendien is een behandeling maatwerk. Elke vrouw is uniek, en dus vraagt elke situatie om een unieke aanpak.

Valt de postpartum depressie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker zo; de postpartum depressie behandeling vergoeding 2025 valt gewoon binnen de basisverzekering. Je hoeft nu dus geen gebruik te maken van een aanvullende verzekering. Wel is het noodzakelijk dat je beschikt over een directe verwijzing van de huisarts om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste postpartum depressie behandeling vergoeding?

Door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken, kun je zelf het antwoord op die vraag vinden. Door te vergelijken maak je toch al altijd de voor jou beste keuze wat betreft de zorgverzekering. Op deze website lees je alles over de zorgverzekeringen die er zijn en kun je geheel vrijblijvend kennis maken met de beste zorgverzekeraars.

Is een postpartum depressie gelijk aan een postnatale depressie?

Ja, dat is het geval. In beide gevallen kun je met de klachten terecht binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je als geen ander helpen om van de sombere gedachten verlost te raken.

Valt de postpartum behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, de vergoeding is er inderdaad vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering aanspreken is nu dus niet nodig. Wel dien je een verwijzing van de huisarts te hebben wil je in aanmerking komen voor de vergoeding.

Waarom check je altijd Zorgverzekerinq.nl?

Omdat je op deze website gewoon alles leest over de zorgverzekering. Je maakt hier kennis met de verzekeraars en kunt verzekeringen nauwkeurig met elkaar vergelijken.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd