dekking-basisverzekering-2020

Wat dekt de basisverzekering in 2020?

Wat dekt de basisverzekering in 2020?

Ieder jaar maakt de overheid bekend (tijdens Prinsjesdag) wat de inhoud van de basisverzekering zal zijn. Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een basis zorgverzekering te hebben, deze verzekering dekt namelijk de belangrijkste zorg. Denk aan een verblijf in het ziekenhuis, huisarts en spoedeisende hulp. Ieder jaar verandert er wel iets aan de inhoud van de basisverzekering. Vaak worden er nieuwe geneesmiddelen toegevoegd en verdwijnen er een aantal. Hieronder kun je in het kort lezen wat de wijzigingen zijn voor 2020.

Logeervergoeding (€ 75 per nacht)

Voor mensen die ver van een ziekenhuis wonen, en die voor een behandeling naar het ziekenhuis moeten kunnen een logeervergoeding krijgen. Dit geldt alleen als je niet word opgenomen in het ziekenhuis, maar alleen als je heen moet voor een behandeling. In 2020 krijg je hier een vergoeding van maximaal 75 euro per nacht als je drie aaneengesloten dagen in het ziekenhuis moet zijn voor de behandeling.

Dure medicijn vergoeding

Als een geneesmiddel niet in de basisverzekering is opgenomen (door te hoge kosten) dan is er ook geen vergoeding mogelijk voor de apotheekbereiding. Vanaf 2020 is het mogelijk om voor de apotheekbereiding een vergoeding te krijgen vanuit de basis zorgverzekering. De einige voorwaarden is wel dat de prijs niet extreem hoog mag zijn.

Ouderengeneeskunde en verstandelijk gehandicapten

De zorg van een speciliast ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten vallen vanaf 2020 onder het basispakket. De reden hiervan is om de druk op de huisarts en wijkverpleegkundige verminderen. In 2020 zullen er nog andere vergoedingen vallen onder de basisverzekering voor specifieke patiëntgroepen. De huidige subsidieregeling wordt hiermee vervangen.

De regelning NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) verlengd

Een verlening van de subsidieregeling voor de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT). De komende jaren kunnen zwangere vrouwen dus blijven kiezen voor de NIPT. Belangrijk om te weten is dat hier wel een eigen bijdrage van 175 euro voor geldt.

Stoppen met roken

Wil jij in 2020 stoppen met roken? Vanaf 2020 (1 januari) betaal je geen eigen risico meer voor het stoppen met roken begeleidingstraject. De kosten vallen al onder de basisverzekering, maar er moest nog een eigen risico zorgverzekering betaald worden hiervoor. Het aankomende jaar is dat dus niet meer van toepassing.

Vergoeding voor Fampyra

Vanaf 1 september 2019 wordt het geneesmiddel Fampyra vergoed. Dit middel verbetert het loopvermogen van mensen met MS (Multiple Sclerose).

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar