Postnatale depressie behandeling vergoeding

Behoefte naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor postnatale depressie behandeling in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Je zou postnatale depressie simpel kunnen omschrijven als een zekere mate van somberheid na de bevalling. Met de specialisten van het GGZ is er gelukkig prima iets aan deze vorm van depressie te doen.  Op Zorgverzekerinq.nl kun je echt alles lezen over de behandeling en of er ook een postnatale behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is.  Verder kun je op deze website ook meteen de zorgverzekeringen die er zijn met elkaar vergelijken.

Wat is een postnatale depressie precies?

De meeste vrouwen voelen zich na de bevalling enigszins somber. Ze hebben spontane huilbuien en zijn extra prikkelbaar. Vrouwen voelen zich nerveus en hebben moeite met slapen. Meestal verdwijnen deze klachten echter snel. Er zijn echter vrouwen die maandenlang met dergelijke klachten te maken hebben. Ze kunnen zich soms maandenlang angstig en neerslachtig voelen. In dat geval is sprake van een postnatale depressie. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 13 procent van de vrouwen die bevallen is te maken krijgt met een postnatale depressie.

Wat zijn de postnatale depressie kosten?

De kosten van de behandeling tegen postnatale depressie verschillen van vrouw tot vrouw. Het heeft zeker te maken met de ernst van de klachten en zeker ook de duur van de behandeling. De ene vrouw zal zich bovendien sneller beter voelen door een behandeling dan een ander. Bovendien is een behandeling maatwerk. Elke vrouw is uniek, en dus vraagt elke situatie om een unieke aanpak.

Valt de postnatale depressie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker zo; de postnatale depressie behandeling vergoeding 2025 valt gewoon binnen de basisverzekering. Je hoeft nu dus geen gebruik te maken van een aanvullende verzekering. Wel is het noodzakelijk dat je beschikt over een directe verwijzing van de huisarts om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste postnatale depressie behandeling vergoeding?

Door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken, kun je zelf het antwoord op die vraag vinden. Door te vergelijken maak je toch al altijd de voor jou beste keuze wat betreft de zorgverzekering. Op deze website lees je alles over de zorgverzekeringen die er zijn en kun je geheel vrijblijvend kennis maken met de beste zorgverzekeraars.

Is er een behandeling mogelijk als sprake is van een postnatale depressie?

Ja, er is zeker een behandeling mogelijk. Zo kun je hul vragen binnen het GGZ. Zij kunnen je altijd helpen om van de sombere gedachten verlost te raken.

Valt de postnatale depressie behandeling vergoeding eigenlijk binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Dat houdt in dat je dus geen gebruik hoeft te maken van de aanvullende verzekering. Je dient echter wel altijd in het bezit te zijn van een verwijzing van de huisarts.

Wat is de toegevoegde waarde van Zorgverzekerinq.nl?

Hier op deze website kun je simpelweg alles lezen over de zorgverzekering. Daarnaast maak je hier kennis met de zorgverzekeraars en kun je verzekeringen prima met elkaar vergelijken.

5/5 - (20 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd