GHB verslaving behandeling vergoeding

Steeds meer mensen in ons land raken verslaafd aan GHB. Over deze verslaving lees je alles hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website lees je eveneens iets over de GHB verslaving behandeling vergoeding en maak je nader kennis met de verzekeraars. Belangrijk is verder dat je hier de verzekeringen goed met elkaar kunt vergelijken. En zo kies je altijd de voor jou beste zorgverzekering.

Wat is een GHB verslaving?

Je raakt dan verslaafd aan een goedkope, synthetische drug. GHB is sterk verslavend en de verslaving kan al binnen enkele weken ontstaan. Het aantal mensen dat verslaafd raakt aan deze drug is  nog steeds groeiend. GHB is een wat stroperge kleurloze en zoute vloeistof. Het kan een lichte roes veroorzaken, maar kan eveneens zorgen voor sterke hallucinaties. Ook heeft het een stimulerende werking. GHB is uitermate moeilijk te doseren. Mensen gebruiken daarom vaak snel te veel en dat kan zomaar tot een coma leiden. De ongewenste effecten van GHB zijn legio. Je wordt vergeetachtig, je wordt misselijk, je moet overgeven en kunt te maken krijgen met stuiptrekkingen.

Wat zijn precies de GHB verslaving behandeling kosten?

Over de kosten kan niet zomaar iets gezegd worden. Dit heeft onder ander te maken met de aard en de ernst van de verslaving en dus de duur van het behandeltraject. De behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg geldt als maatwerk. Dus kunnen de kosten per persoon sterk verschillen.

Valt de GHB verslaving behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja. De GHB verslaving behandeling vergoeding vat inderdaad binnen de basisverzekering. Dat maakt het afsluiten van een aanvullende verzekering dus in dit geval overbodig. Zorg wel dat je altijd in het bezit bent van een verwijzing van de eigen huisarts. Alleen met die verwijzing kun je namelijk aanspraak maken op de vergoeding voor de behandeling van een GHB verslaving.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste  GHB verslaving behandeling vergoeding?

Om daar achter te komen kun je hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Nadat je dat gedaan hebt, maak je altijd de voor jou beste keuze. Op Zorgverzekerinq.nl kun je bovendien alles lezen over de zorgverzekering en maak je nader kennis met de voor jou beste zorgverzekeraars.

Welke instantie kan helpen als sprake is van een GHB verslaving?

Je kunt dan terecht bij de geestelijke gezondheidszorg. Hoe lang een bepaald behandeltraject duurt, is op voorhand moeilijk aan te geven.

Valt de GHB verslaving behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Een aanvullende verzekering hoef je voor der behandeling dus niet aan te spreken. Zorg wel dat je een verwijzing hebt van de huisarts.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je zoal te bieden?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars en vergelijk je hier de verschillende zorgverzekeringen.

5/5 - (11 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd