Verslaving behandeling vergoeding

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met verslaving behandeling vergoeding in 2025? Menzis is de goedkoopste met verslaving behandeling vergoeding voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Verslaving staat voor afhankelijkheid. Met de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg is er zeker iets te doen aan een verslaving. Wat een verslaving is en of er een verslaving behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is, lees je hier Zorgverzekerinq.nl. Op deze website lees je eveneens alles over deze verzekering en kun je prima de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is een verslaving?

Verslaving is afhankelijkheid. Je bent dan de controle kwijt over het gebruik van een bepaald middel. Bij verslaving kan eveneens sprake zijn van tolerantie en onthoudingsverschijnselen. Als we spreken van verslaving, dan denken we in de eerste laats vaak aan een verslaving aan alcohol, drugs, gokken en gamen. Is er sprake van controleverlies, dan gebruik je meer dan jij jezelf had voorgenomen. Is er sprake van een verslaving en ontwenningsverschijnselen, dan gaat dit vaak gepaard met misselijkheid, transpireren, ben je prikkelbaar, angstig en heb je te maken met slapeloosheid.

Wat zijn de verslaving behandeling kosten?

Daar kun je op voorhand niets van zeggen. Het hangt van de verslaving af en de ernst van de verslaving. De kosten hebben natuurlijk ook te maken met het aantal behandelingen dat noodzakelijk is om resultaat te bereiken. Dat maakt dat je op voorhand vrijwel niets kunt zeggen over de kosten voor het behandelen van een verslaving.

Valt de verslaving behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de verslaving behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dat kader hoef jij je aanvullende verzekering dus niet aan te spreken. Ga wel eerst altijd naar de huisarts om daar een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg te krijgen. Die is namelijk wel altijd nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste verslaving behandeling vergoeding?

Op Zorgverzekerinq.nl kun je dat zelf uitzoeken door de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijken is toch al een goed idee, want zo weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze maakt. Op deze website maak je verder nader kennis met de beste zorgverzekeraars en lees je alles wat met deze verzekering te maken heeft.

Bij wie klop je aan als er sprake s van een verslaving?

Dan kun je het beste aankloppen bij de specialisten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je helpen als je verslaafd bent namelijk en leveren maatwerk.

Valt de verslaving behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Dat maakt in dit geval dus een aanvullende verzekering overbodig. Zorg wel dat je beschikt over een directe verwijzing van de huisarts.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Je kunt op deze website alles lezen over de zorgverzekering. Verder vergelijk je hier de zorgverzekeringen en maakt nader kennis met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd