Faalangst behandeling vergoeding

Als de zenuwen je volkomen verlammen, kun je zomaar eens te maken hebben met faalangst. Tegen faalangst is met behulp van de geestelijke gezondheidszorg wel degelijk iets te doen. Je leest er alles over hier op Zorgverzekerinq.nl. Verder lees je hier over de faalangst behandeling vergoeding 2025 en kun je meteen ook de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is faalangst?

Faalangst is als de zenuwen je volledig verlammen en je eigenlijk niet meer normaal kunt nadenken. Je voelt letterlijk de angst dat wat je moet doen, volkomen gaat mislukken. Het komt vaak voor bij mensen die voor een tentamen staan of een presentatie moeten geven.  Heb je te maken met faalangst, dan kun je te maken krijgen met koude en warme handen, je kunt hevig beginnen te zweten en te maken krijgen met misselijkheid. Je hebt droge lippen en kunt zomaar trillen en bibberen. De symptomen heb je vaak niet allemaal tegelijk en kunnen per persoon verschillen.

Wat zijn de kosten voor een faalangst behandeling?

Dat kun je moeilijk vooraf voorspellen. Het hangt er vanaf hoe erg de klachten precies zijn en hoe lang je in behandeling moet. Dat maakt dat er over de kosten niets te zeggen is, althans op voorhand niet. De kosten voor de behandeling kunnen per mens sterk verschillend zijn.

Valt de faalangst behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering af te sluiten om in aanmerking te komen voor de faalangst behandeling vergoeding. Waar je wel voor moet zorgen is dat je een directe verwijzing moet hebben van de eigen huisarts.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste faalangst behandeling vergoeding?

Ook dat is op voorhand niet te zeggen. Je komt er achter door de verschillende verzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken. Verder lees je op deze website alles over de zorgverzekering en maak je nader kennis met de verschillende verzekeraars.

Is er een behandeling mogelijk als je te maken hebt met faalangst?

Ja, die is er zeker. Je kunt je dan wenden tot de geestelijke gezondheidszorg. Het behandeltraject verschilt per persoon wat betreft de duur.

Valt de faalangst behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, die valt binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Zorg er wel even voor dat je een directe verwijzing hebt van jouw eigen huisarts.

Welke informatie krijg je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest hier gewoon alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de verzekeraars en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Daardoor maak je altijd de juiste keuze.

5/5 - (19 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd