Compulsies behandeling vergoeding

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor compulsies behandeling in 2024? Zorgverzekeraar Menzis is de goedkoopste met compulsies behandeling vergoeding voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Dwanghandelingen. Dat is wat compulsies letterlijk zijn. Heb je te maken met compulsies, dan kan een behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg je helpen. Er is in dat kader ook een compulsies behandeling vergoeding 2024 beschikbaar. Over deze compulsies behandeling vergoeding 2024 en over de verzekeraars kun je alles lezen hier op Zorgverzekerinq.nl. Ook kun je hier meteen de verzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat zijn compulsies?

Zoals al gesteld zijn compulsies dwanghandelingen. Dit kun je omschrijven al handelingen waarvan je echt het gevoel hebt dat je ze uit moet voeren. Je hebt dan het gevoel dat als je een handeling niet uitvoert er iets heel erg mis gaat. Mooi voorbeeld is wel dat mensen eerst een aantal keren op de deur moeten slaan voor ze het huis verlaten. Is er sprake van dwanghandelingen die een belemmering vormen in jouw dagelijks leven, dan kunnen compulsies onderdeel zijn van een dwangstoornis.

Wat zijn de compulsies behandeling kosten?

Dat is moeilijk aan te geven. Natuurlijk hebben de kosten heel veel te maken met de duur van de behandelingen en de duur van het gehele traject. Dat heeft weer te maken met de ernst van de compulsies. De kosten kun je dus het best omschrijven als maatwerk. Ze kunnen voor iedereen anders zijn.

Valt de compulsies behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding valt binnen de basisverzekering. Dat maakt het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering dus niet mogelijk. Het is wel altijd noodzakelijk dat je een verwijzing van de huisarts hebt. Alleen dan namelijk kom je in aanmerking van de compulsies behandeling vergoeding 2024.

Welke zorgverzekering biedt de hoogste compulsies behandeling vergoeding?

Dat kun je prima ontdekken hier op Zorgverzekerinq.nl. Je kunt op deze website eveneens kennis maken met de verzekeraars en – belangrijk- de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Wat zijn compulsies precies?

Compulsies kun je wel omschrijven als dwanghandelingen. Aan deze aandoening is iets te doen, met dank aan de specialisten van de GGZ.

Valt de compulsies behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Aanvullend verzekeren is dan dus niet aan de orde. Wat zeker wel noodzakelijk is, is een verwijzing van jouw eigen huisarts. Alleen met die verwijzing kom je in aanmerking voor de vergoeding.

Welke informatie vind je op Zorgverzekerinq.nl?

In elk geval vind je op deze website alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Zo maak je kennis met de verzekeraars en kun je meteen ook de verzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (19 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd