Boulimia behandeling vergoeding

Interesse in een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor boulimia behandeling in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking voor boulimia behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Geestelijke gezondheidszorg van de GGZ kan je helpen om af te komen van boulimia. Deze eetstoornis heeft vaak verstrekkende gevolgen voor jouw dagelijks leven. Op Zorgverzekerinq.nl lees je er alles over en krijg je eveneens informatie ver de boulimia behandeling vergoeding 2025. Verder kun je op de website meteen ook de verschillende zorgverzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Wat is boulimia?

Boulimia is een eetstoornis. Het draait bij deze aandoening vooral om eetbuien en compenseren. Heb je boulimia, dan heb je regelmatig eetbuien. Je eet dan binnen een korte periode ontzettend veel. Je verliest tijdens een dergelijke eetbui alle controle en kunt simpelweg niet stoppen met eten. Zit de eetbui er op, dan braak je alles weer uit en slik je soms laxeermiddelen om dit te bewerkstelligen. Mensen gaan vaak ook meteen stringent aan de lijn na een eetbui. De eetstoornis wordt door de mensen angstvallig geheim gehouden. Niemand mag het weten en na een eetbui voel jij je vooral zwak en mislukt Dit kan behoorlijke psychische gevolgen hebben en kan het normaal functioneren danig in de weg staan.

Wat kost een boulimia behandeling?

Kies je voor een boulimia behandeling, dan hangen de kosten af van de ernst van de situatie. Ook het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, speelt een rol bij de kosten voor de behandeling. Maatwerk dus; en per persoon sterk verschillend.

Valt de boulimia behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

De boulimia behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad onder de basisverzekering. Dat houdt meteen ook in dat je dus geen aanvullende verzekering af hoeft te sluiten. Wil je aanspraak maken op de boulimia behandeling vergoeding 2025, dan is het wel noodzakelijk dat je beschikt over een verwijzing van jouw huisarts.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste boulimia behandeling vergoeding?

Ook dat is iets dat je zult moeten onderzoeken. En dat kun je prima doen hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Behalve dat je hier alles leest over de zorgverzekering en andere aanverwante zaken, kun je meteen ook de verschillende zorgverzekeringen prima met elkaar vergelijken. Heb je dat vergelijk gemaakt, dan maak je altijd een verstandige keuze.

Wat kun je doen als je te kampen hebt met boulimia?

Dan kun je kiezen voor een behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je helpen om van de klachten af te komen of om de klachten in elk geval te verminderen.

Valt de boulimia behandeling vergoeding eigenlijk binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Je hebt alleen wel een verwijzing van jouw eigen huisarts nodig. Dat geldt dus niet voor een aanvullende verzekering.

Wat lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Op Zorgverzekerinq.nl lees je echt alles op het gebied van de zorgverzekering. Verder maak je kennis met de verzekeraars en kun je hier de verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd