Eetstoornis behandeling vergoeding

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met eetstoornis behandeling vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste eetstoornis behandeling dekking heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Een eetstoornis kan het dagelijks functioneren ernstig belemmeren. Gelukkig is er echter een behandeling mogelijk, dit door het inzetten van de geestelijke gezondheidszorg. Op Zorgverzekerinq.nl kun je alles lezen over de zorgverzekering, maak je kennis met de verzekeraars en lees je over de eetstoornis behandeling vergoeding 2025 die beschikbaar is. Om de beste zorgverzekering af te sluiten, vergelijk je eerst hier de verschillende verzekeringen met elkaar.

Wat is een eetstoornis?

Er is sprake van een eetstoornis als eten een obsessie geworden is. Je bent in verschillende opzichten bezig met eten en het gewicht. Een dergelijke stoornis heeft vaak grote impact op het dagelijks functioneren. Er zijn overigens verschillende vormen van een eetstoornis. De meest bekende vormen zijn wel anorexia, boulimia en BED. In ons land lijden ruim 5000 mensen aan anorexia en meer dan 20.000 mensen aan boulimia. Ruim 1 procent van de volwassenen lijdt aan een eetstoornis. De verhouding tussen mannen en vrouwen is gelijk, al komt anorexia en boulimia vaker bij vrouwen voor.

Wat zijn de eetstoornis behandeling kosten?

Dat is vooraf niet vast te stellen. Het hangt sterk af van de mate van de stoornis en hoe snel een bepaalde behandeling bij jou aanslaat.  Dat maakt dat de kosten per persoon sterk kunnen verschillen. 

Valt de eetstoornis behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de eetstoornis behandeling vergoeding 2025 valt binnen de basisverzekering. Dat maakt het afsluiten van een aanvullende verzekering dus overbodig. Wat je wel nodig hebt, is een directe verwijzing van de eigen huisarts om voor de vergoeding in aanmerking te komen. Zorg dus dat je die hebt. Dat maakt dus dat het behandeltraject altijd start bij de eigen huisarts.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste eetstoornis behandeling vergoeding 2025?

Ook dat is vooraf niet vast te stellen. Om daar achter te komen, kun je de beschikbare verzekeringen op Zorgverzekerinq.nl goed en nauwkeurig met elkaar vergelijken. Heb je dat gedaan, dan maak je de voor jou beste keuze voor een bepaalde verzekeraar. Verder kun je op Zorgverzekerinq.nl alles lezen over de verzekering en maak je kennis met de beschikbare en beste verzekeraars.

Wie kan hulp bieden als sprake is van een eetstoornis?

Je kunt dan hulp krijgen via de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen een behandeling op maat aanbieden en je helpen om van de stoornis af te komen.

Valt de eetstoornis behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja dat is zeer het geval. Je dient dan wel een verwijzing te hebben van de huisarts. Een aanvullende verzekering is echter niet nodig.

Wat lees je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Verder kun je hier de verzekeringen ook goed met elkaar vergelijken en kun je nader kennis maken met de zorgverzekeraars.

5/5 - (36 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd