Agorafobie behandeling vergoeding

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor agorafobie behandeling in 2025? Menzis is de goedkoopste met agorafobie behandeling vergoeding voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie voor een agorafobie behandeling. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Agorafobie betekent letterlijk angst voor pleinen. In werkelijkheid is de angst echter breder. Op zorgverzekerinq.nl lees je alles over agorafobie en lees je of je in aanmerking komt voor een agorafobie behandeling vergoeding 2025. Ook kun je op deze website de verschillende beschikbare verzekeringen goed en gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Wat is agorafobie?

Angst voor pleinen. Dat is wat agorafobie letterlijk voor staat. Je durft als je deze aandoening hebt vaak niet naar buiten en de angst speelt met name op bij plaatsen waar mensen niet snel en goed weg kunnen komen, of althans het gevoel hebben dat ze niet zomaar weg kunnen. Deze situaties worden vermeden en dat levert soms isolatie op.  Mensen die te maken hebben met agorafobie maken vaak geen gebruik van openbaar vervoer, parkeerplaatsen, marktpleinen, winkels en bioscopen. Ook de menigte wordt vermeden en in de rij staan wordt eveneens als onplezierig ervaren.

Wat zijn de kosten van een agorafobie behandeling?

Wat de kosten van een dergelijke behandeling zijn, is niet op voorhand vast te stellen. Het is sterk afhankelijk van de ernst van de klachten en de duur van de behandeling. Op voorhand kun je dus niet uitgaan van een standaard en vaststaand kostenplaatje als het om deze behandeling gaat.

Valt de agorafobie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Mits je een verwijzing van de huisarts hebt, valt de agorafobie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering. Je hoeft in dat geval dus geen aanvullende verzekering voor af te sluiten. Wel gaat de behandeling ten koste van het eigen risico.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste agorafobie behandeling vergoeding?

Wil je het antwoord op de vraag welke zorgverzekering de hoogste agorafobie behandeling vergoeding 2025 aanbiedt, dan check je simpelweg de website zorgverzekerinq.nl. Hier kun je meteen ook de verschillende verzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken. Zo kies je altijd de voor jou perfecte verzekering. Bekijk ook vergoedingen van andere behandelingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Wat is agorafobie dan eigenlijk precies?

Angst voor pleinen, dat is de letterlijke betekenis van agorafobie. Mensen vermijden 0plaatsen waarvan ze denken dat ze niet zomaar weg kunnen komen als winkels en bioscopen. Vanuit de zorgverzekering kun je kiezen voor een behandeling tegen agorafobie.

Valt de agorafobie behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Deze behandeling valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet noodzakelijk. Wel is ene verwijzing van de huisarts in dit geval noodzakelijk.

Welke informatie vind je op Zorgverzekerinq.nl?

Op Zorgverzekerinq.nl vind je alle informatie over de zorgverzekering en andere aanverwante zaken. Ook kun je de verzekeringen hier met elkaar vergelijken.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd