ADD behandeling vergoeding

Er zijn in ons land best veel mensen die te kampen hebben met ADD. Wat dat precies is, lees je hier op zorgverzekerinq.nl. Bovendien kun je hier de verschillende verzekeringen prima en goed met elkaar vergelijken en lees je over de ADD behandeling vergoeding 2023. Bekijk ook andere vergoedingen van geestelijke gezondheidszorg.

 

Wat is ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Het geldt als een subtype van ADHD en ADD wordt ook wel een aandachtstekortstoornis genoemd. In tegenstelling tot ADHD spelen druk en onrustig gedrag en impulsiviteit dus geen belangrijke rol. Mensen die te maken hebben met ADD hebben vooral last van aandachtsproblemen en hebben moeite met concentreren. Mensen hebben moeite met het organiseren en plannen van bepaalde zaken. Ze zijn bovendien vaak dingen kwijt en vinden het ook al lastig om aanwijzingen op te volgen.

Wat zijn de kosten van een ADD behandeling?

Dit is sterk afhankelijk van het aantal behandelingen dat noodzakelijk is en de aard en ernst van de klachten. De kosten van een ADD behandeling zijn dus echt maatwerk. Je kunt er geen standaard prijs voor aangeven en het verschilt sterk per individu.

Valt de ADD behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

De ADD behandeling vergoeding wordt vergoed vanuit de basisverzekering, als een onderdeel van een GGZ Basis of GGZ Specialistische behandeling. De behandeling kost je wel eigen risico en je bent voor een behandeling wel altijd een verwijzing van de arts nodig.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste ADD behandeling vergoeding?

Ook dat kun je niet zomaar stellen. Dat kun je pas ontdekken als je de verschillende verzekeringen hier goed met elkaar vergelijkt. En dat is precies wat je hier op zorgverzekerinq.nl kunt doen! Verder vind je hier alle relevante informatie over alles wat met de zorgverzekering te maken heeft.

Is er iets te doen aan de stoornis die ADD heet?

Daar is zeker iets aan te doen. Er is een behandeling mogelijk. Wil je weten of de behandeling vergoed wordt en lezen over de hoogte van die vergoeding, check dan deze website.

Valt de ADD behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Om voor de vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen dien je wel altijd een verwijzing te hebben van jouw eigen huisarts.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op Zorgverzekerinq.nl lees je echt alles over de zorgverzekering en wat daar mee te maken heeft. Ook kun je de verschillende zorgverzekeraars hier met elkaar vergelijken.

5/5 - (14 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd