Zomerdepressie behandeling vergoeding

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor zomerdepressie behandeling in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor afvallen: € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Mocht je nou met een zomerdepressie te maken hebben, dan kun je gebruik maken van de diensten van de GGZ. Je leest meer over de zomerdepressie en over de beschikbare zomerdepressie behandeling vergoeding 2025. Op Zorgverzekerinq.nl; lees je toch al alles over de zorgverzekering. Ook maak je eer kennis met de zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is een zomerdepressie?

Een zomerdepressie valt binnen een seizoensgebonden depressie. Als je daar aan denkt, dan denk je vaker aan een herfst- en een winterdepressie. Toch zijn er mensen die juist in de zomer en in het voorjaar te maken krijgen met depressieve klachten. In ons land is het overigens iets dat niet heel erg veel voorkomt. Slechts 0,1 procent van de Nederlanders heeft te maken met een zomerdepressie. Tijdens de zomerdepressie is je stemming ontregeld en keert dat in een vast patroon steeds weer terug.

Wat zijn de zomerdepressie behandeling kosten?

Dat verschilt per geval en per persoon. Het hangt bijvoorbeeld af van de ernst van de klachten en dus zeker ook van de duur van de behandeling. De ene behandeling slaat bij de ene eerder aan dan bij een ander. Ook dat heeft uiteindelijk dus invloed op de kosten die gemaakt worden. Dat maakt dat je net op voorhand ook maar iets kunt zeggen over de totale kosten.

Valt de zomerdepressie behandeling vergoeding 2025 eigenlijk binnen de basisverzekering?

De zomerdepressie behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Je hoeft de aanvullende verzekering nu dus niet aan te spreken. Ga wel eerst altijd langs de huisarts. Je dient namelijk wel te beschikken over een directe verwijzing van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg.

Bij welke zorgverzekering krijg je nou de hoogste zomerdepressie behandeling vergoeding uitgekeerd?

Zoek dat uit door hier op Zorgverzekerinq.nl de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd voor een verzekering die goed aansluit bij jouw wensen. Op deze website kun je overigens toch al alles lezen over de zorgverzekering en maak je eveneens kennis met de meest betrouwbare zorgverzekeraars.

Welke instantie klop je aan als je te maken krijgt met een zomerdepressie?

Je kunt dan prima terecht bij de specialisten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je een maatwerk plan aanbieden om de klachten te verlichten.

Valt de zomerdepressie behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad zo. Je hoeft de aanvullende verzekering dus niet aan te spreken. Ga wel langs de huisarts voor een directe verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Alles op het gebied van de zorgverzekering! Je kunt er bovendien de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en wordt voorgesteld aan de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd