Zelfdoding behandeling vergoeding

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor zelfdoding behandeling in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Mensen die het leven niet meer zien zitten, zitten vaak zo in de put, dat ze overwegen een einde aan hun leven te maken. In dat geval is de geestelijke gezondheidszorg dé instantie die je de helpende hand kan bieden. Over zelfdoding en de zelfdoding behandeling vergoeding 2025 lees je alles hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website worden bovendien de beste verzekeraars aan je voorgesteld en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is een zelfdoding behandeling?

Met deze behandeling wordt uiteraard getracht de gevoelens die mensen hebben weg te nemen en om zelfdoding te voorkomen. In ons land plegen elk jaar rond de tweeduizend mensen zelfmoord. Vooral onder jongeren is het aantal zelfdodingen de afgelopen jaren sterk gestegen. Mensen die aan zelfdoding denken, voelen zich intens wanhopig. Ze zijn suïcidaal en zien het leven niet meer zitten. De specialisten van de GGZ kunnen je helpen als je ook met dergelijke klachten rondloopt. Het is zeer verstandig om in dat geval zo snel mogelijk naar de geestelijke gezondheidszorg te gaan.

Wat zijn de zelfdoding behandeling kosten?

Dat verschilt van geval tot geval. Het ligt uiteraard aan de ernst van de klachten hoe lang een behandeltraject precies gaat duren. Ook is het maar de vraag hoe snel een behandeling aanslaat. Ook dat verschilt van persoon tot persoon namelijk. Dat alles maakt dat altijd sprake is van maatwerk en dat er over de kosten vrijwel niets te zeggen is.

Valt de zelfdoding behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de zelfdoding behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval is een aanvullende verzekering dus niet nodig. Ga wel eerst altijd langs de huisarts. Je dient namelijk wel altijd in het bezit te zijn van een verwijzing van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste zelfdoding behandeling vergoeding?

Dat kun je op deze website, Zorgverzekerinq.nl, prima zelf uitvinden. Je kunt dat doen door de verzekeringen simpel en goed met elkaar te vergelijken. Door dat te doen, maak je altijd de voor jou beste keuze. Op deze website lees je toch al alles over de zorgverzekering en maak je kennis met de beste en meest betrouwbare verzekeraars.

Wie kan een zelfdoding behandeling aanbieden?

In dit geval is het zeer verstandig om aan te kloppen bij de specialisten van de GGZ. Zij kunnen je echt helpen als je het leven niet meer ziet zitten. De duur van de behandeling van de GGZ verschilt per geval en per persoon.

Valt de zelfdoding behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad zo. In dit specifieke geval is het gebruiken van een aanvullende verzekering dus niet nodig. Wel dien je zorg te dragen voor een verwijzing van de huisarts.

Waarom check je altijd eerst Zorgverzekerinq.nl?

Omdat je op deze website alles leest over de zorgverzekering. Je leert er verder de verzekeraars kennen en kunt de verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (25 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd