Zelfbeschadiging behandeling vergoeding

Je zelf verwonden en letsel toebrengen, dat is wat zelfbeschadiging is. Om iets aan deze serieuze klachten te doen, zou je prima gebruik kunnen maken van de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je maatwerk beden namelijk. Over zelfbeschadiging en over de zelfbeschadiging behandeling vergoeding kun je alles lezen hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website maak je ook al nader kennis met de zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is zelfbeschadiging eigenlijk precies?

Dat is niets anders dan jezelf verwonden, jezelf letsel toebrengen. Het is een uiting van psychische pijn, van boosheid en van verdriet.  Is er sprake van zelfbeschadiging, dan gebeurt dit overigens niet met de intentie om het leven te willen beëindigen. Als we spreken over zelfbeschadiging, dan wordt in de meeste gevallen gedoeld op snijden, krassen, krabben, branden en het afknippen van haren. Ook zogenaamd hoofdbonken wordt gecategoriseerd als zelfbeschadiging.

Wat zijn de zelfbeschadiging behandeling kosten?

Dat zal per persoon anders zijn. De behandeling zal niet bij iedereen meteen aanslaan en de behandelingen zijn dus puur maatwerk. Ook de aard en de ernst van de klachten zijn voor een groot deel bepalend voor de duur van de behandeling en dus ook voor de kosten van de behandeling. Op voorhand is er dus weinig te zeggen over wat de kosten precies zullen zijn.

Valt de zelfbeschadiging behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, de zelfbeschadiging behandeling vergoeding is een onderdeel van de basisverzekering en dat maakt een aanvullende verzekering dus overbodig. Waar je wel voor moet zorgen is dat je beschikt over een directe verwijzing van de huisarts. Die is strikt noodzakelijk als je in aanmerking wilt komen voor de vergoeding namelijk. Daarom start een behandeling dus altijd bij de eigen huisarts.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste zelfbeschadiging behandeling vergoeding uitgekeerd?

Dat kun je uitzoeken door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken maak je altijd de voor jou beste keuze namelijk. Op deze website lees je toch al alles over de zorgverzekering en maak je nader kennis met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeringen.

Bij welke instantie klop je aan als sprake is van zelfbeschadiging?

Het is dan zeer verstandig om aan te kloppen bij de GGZ. Zij kunnen dan precies die steun bieden die je op dat moment nodig hebt. Over de duur van de behandeling kan op voorhand weinig gezegd worden.

Valt de zelfbeschadiging behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, die valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is nu dus niet noodzakelijk. Zorg wel dat je beschikt over een directe verwijzing van de huisarts.

Wat lees je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest her alles over de zorgverzekering. Verder maak je nader kennis met de zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekeringen hier prima met elkaar vergelijken.

5/5 - (15 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd