Depressie bij jongeren behandeling vergoeding

Wil jij in 2025 een goedkope zorgverzekering met depressie bij jongeren behandeling vergoeding? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking voor een depressie bij jongeren behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Ook jongeren kunnen te maken krijgen met een depressie. Op deze website lees je alles over depressie bij jongeren en lees je bovendien alles over de depressie bij jongeren behandeling vergoeding 2025. Wat zeker ook handig is, is dat je op Zorgverzekerinq.nl de beschikbare verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Op basis daarvan maak je altijd de voor jou beste keuze.

Wat is een depressie bij jongeren behandeling?

Heb je een depressie, dan blijf je somber. Er is helemaal niets wat je op kan vrolijken, er is niets wat je nog echt interesseert. Je voelt je leeg en futloos en een depressie bij jongeren is veel meer dan alleen een dipje. Opvallend; meiden in de leeftijd van 18 tot 24 jaar hebben veel vaker te maken met een depressie afgezet tegen jongens (7,1 tegen 18,9 procent). Houden sombere gevoelens langer dan twee weken aan, dan kan sprake zijn van een depressie bij jongeren. Overigens kan de depressie onderdeel uitmaken van een bipolaire stoornis. Een depressie bij jongeren kan gepaard gaan met concentratieproblemen, en de belangstelling voor jouw omgeving verdwijnt. Ook kun jij je doodmoe voelen.

Wat zijn de kosten van depressie bij jongeren behandeling?

Dat is echt maatwerk. De kosten voor de behandeling hangen met name af van de aard van de klachten en de duur van de behandeling. Daardoor kunnen de kosten voor depressie bij jongeren behandeling per persoon sterk verschillen.

Valt de depressie bij jongeren behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. De geestelijke gezondheidszorg valt binnen de basisverzekering. Dat betekent dat je geen aanvullende verzekering af hoeft te sluiten. Zorg wel dat je altijd over een verwijzing van jouw huisarts beschikt.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste depressie bij jongeren vergoeding?

Ook dat is op voorhand niet te zeggen. Je kunt hier op Zorgverzekerinq.nl prima de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dan weet je dat je altijd de voor jou beste keuze maakt. Verder lees je op deze website alles over de zorgverzekering en maak je nader kennis met de beschikbare zorgverzekeraar.

Wat kun je doen aan een depressie bij jongeren?

Middels gerichte behandeling van de geestelijke gezondheidszorg is er prima iets te doen aan depressie bij jongeren. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van de ernst van de klachten.

Valt de depressie bij jongeren behandeling binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Je hoeft je dus niet aanvullend te verzekeren. Wat wel noodzakelijk is, is een verwijzing van de eigen huisarts.

Wat lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Hier lees je alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de verzekeraars en kun je de verschillende verzekeringen hier zeer nauwkeurig met elkaar vergelijken.

5/5 - (21 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd