Burn-out behandeling vergoeding

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor burn-out behandeling in 2025? Zorgverzekeraar Menzis is de goedkoopste met burn-out behandeling vergoeding voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Liefst 16 procent van de werkende mensen in ons land krijgt vroeg of laat te maken met een burn-out of daaraan gerelateerde klachten. Gelukkig kan de GGZ je helpen om hier iets aan te doen. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de zorgverzekering en natuurlijk ook over de burn-out behandeling vergoeding 2025. Daarnaast is het hier eveneens mogelijk om de zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Burn-out, wat is dat precies?

Een burn-out kun je in drie woorden omschrijven: opgebrand, vermoeid en uitgeput. Een burn-out is het gevolg van het blootstaan aan langdurige stress. De klachten worden steeds erger, zonder dat je er voldoende aandacht aan besteed. In ons land krijgt zestien procent van alle werkende mensen met een burn-out te maken. De klachten zijn sterk werk gerelateerd, dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Stress is erg ongezond en zeker als je veel te lang spanning voelt. Dit kan te maken hebben met een te hoge werkdruk, problemen op school of spanningen binnen het gezin.

Wat zijn de kosten van een burn-out behandeling?

Er is op voorhand niets zinnigs te zeggen ver de kosten. De kosten hangen af van het aantal behandelingen dat noodzakelijk is en dus van de ernst van de klachten. De kosten voor een reeks behandelingen of een behandeltraject kunnen dus per persoon heel erg verschillend zijn.

Valt de burn-out behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. De GGZ kan je helpen om weer  te knappen en te voorkomen dat je later weer met deze klachten te maken krijgt. Een aanvullende verzekering hoef je dus net af te sluiten. Je dient wel een verwijzing van jouw eigen huisarts te kunnen overleggen.

Welke zorgverzekering heeft de hoogste burn-out behandeling vergoeding?

Dat kun je prima uitzoeken hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website lees je alles over de zorgverzekering en maak je kennis met zorgverzekeraars. Je kunt er bovendien de verschillende verzekeringen prima en nauwkeurig met elkaar vergelijken.

Bestaat er een behandeling als je te maken hebt met een burn-out of daaraan gerelateerde klachten?

Ja, die behandeling is er zeker en die valt binnen de geestelijke gezondheidszorg. De kosten verschillen en hangen af van de duur van het traject en de ernst van de klachten die je ervaart.

Valt de burn-out behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja. Een aanvullende verzekering afsluiten is in dit geval dus niet nodig. Wel moet je een doorverwijzing van jouw eigen huisarts hebben om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Welke informatie lees je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Op deze website lees je alles over de zorgverzekering. Ook kun je kennis maken met de zorgverzekeraars en kun je hier de zorgverzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken.

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd