Borderline behandeling vergoeding

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor borderline behandeling in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor borderline behandeling: € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Heb je de diagnose borderline, dan voel jij je vooral instabiel in jouw leven. Gelukkig is er middels gerichte GGZ therapie iets te doen aan borderline en kan er voor stabiliteit gezorgd worden. Op deze website lees je alles over deze aandoening. Ook krijg je er informatie over de borderline behandeling vergoeding 2025 die er is. Op deze website is het ook al mogelijk om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weert je zeker dat je altijd een verstandige keuze voor een zorgverzekeraar maakt.

Wat is borderline?

Heb jij borderline, dan heb je te maken met abrupte veranderingen in gevoelens, stemmingen, relaties en zelfbeeld. Ook het gedrag kan zomaar ineens veranderen. In ons land hebben rond de 185000 mensen de diagnose borderline, in werkelijkheid zullen echter meer mensen met borderline kampen hebben. De symptomen zijn namelijk niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Heb je borderline, dan krijg je vaak te maken met tal van bijkomende klachten als angsten en depressies. Ongeveer 75 procent van de mensen die met borderline gediagnosticeerd zijn, is vrouw. Borderline gaat vooral gepaard met zeer heftige emoties, impulsiviteit en intensiteit.

Wat zijn de kosten van de borderline behandeling?

Borderline heb je in verschillende vormen. Soms zijn de klachten zeer ernstig, soms kleiner. De behandelingen zijn maatwerk. Dat betekent dat de kosten per persoon sterk verschillend kunnen zijn, onder meer afhankelijk van de aard van de klachten en de duur van de behandeling.

Valt de borderline behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad zo. Een aanvullende zorgverzekering is voor deze behandeling dus niet noodzakelijk. Wil jij in aanmerking komen van de borderline behandeling vergoeding 2025 dan is het wel nodig dat je een verwijzing van de huisarts hebt.

Welke zorgverzekering biedt de hoogste borderline behandeling vergoeding?

Om het antwoord op die vraag te vinden, kun je prima hier terecht op Zorgverzekerinq.nl. Dit is toch al de plek waar je alles leest over de zorgverzekering en zorgverzekeraars en waar je bovendien de zorgverzekeringen prima met elkaar kunt vergelijken.

Bestaat er zoiets als een behandeling voor borderline?

Jazeker. Er kan door de GGZ een behandeling op maat geboden worden als je te maken hebt met borderline klachten. De duur van de behandeling hangt met name af van de ernst van de klachten.

Valt de borderline behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, een aanvullende verzekering hoef je voor een borderline behandeling dus niet af te sluiten. Wel moet je zorgen dat je een verwijzing van jouw eigen huisarts hebt om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Deze website vertelt je alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Je maakt er kennis met de verzekeraars en kunt bovendien de verzekeringen hier goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd