Worden de kosten van de griepprik vergoed?

kosten voor de griepprik worden vergoed
worden de kosten van de griepprik vergoed?

Worden de kosten van de griepprik vergoed door de zorgverzekeraar? De vraag wordt tegenwoordig vaker als ooit gesteld. De vraag naar de griepprik is groter als ooit tevoren. Dat heeft alles te maken met Covid-19. Niet dat de griepprik mensen beschermt tegen corona. Wel is het zo dat de combinatie influenza en corona ernstige gevolgen kan hebben.

Worden de kosten van de griepprik vergoed of niet?

Elk jaar laten miljoenen mensen zich inenten tegen de griep.  Dit jaar is de vraag groter als ooit tevoren. Ook mensen die voorheen niets wilden weten van de griepprik, staan nu te dringen om een prik te krijgen. Daardoor driegt nu een tekort aan vaccins te ontstaan. Nu al zijn er wachttijden voor mensen die de griepprik willen. In totaal zijn er dit jaar 3,8 miljoen vaccinaties gekocht, Dat is a een half miljoen meer dan te doen gebruikelijk,  het is echter onzeker of dit aantal nu wel genoeg is.

Er zijn dit jaar 3,8 miljoen vaccins ingekocht

In totaal komen zes miljoen mensen in aanmerking voor de griepprik. De vraag worden de kosten van een griepprik vergoed, kan met ja beantwoord worden. Mits je in de doelgroep valt. In dat geval valt er ook automatisch een uitnodiging in je brievenbus. Krijg je die, dan is de griepprik dus gratis. Ter illustratie, normaliter komt ongeveer de helft van de mensen die een uitnodiging krijgt opdagen voor de griepprik.

Je kunt het vaccin ook zelf kopen

De kosten van de griepprik worden vergoed als je binnen de doelgroep valt. Dit is iedereen van 60jaar of ouder en kinderen en volwassenen die behoren tot de risicogroep als bijvoorbeeld diabetes, mensen met chronische hart- en vaatziekten, longziekten en mensen met een lage weerstand. Dat neemt niet weg dat je jonger bent ook een griepprik kunt halen. In dat geval worden de kosten niet vergoed. Normaliter haal je het vaccin bij de apotheek en betaal je een bedrag tussen de 25 en 40 euro.  Of de apotheek nu het vaccin beschikbaar heeft, is maar de vraag gezien de grote vraag die er is naar het vaccin.

Nu populair
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten