Defensie zorgverzekering

Werk je als militair? Dan kun je een speciale Defensie zorgverzekering afsluiten

Ga je als militair bij Defensie werken? Dan verandert er direct iets op het gebied van je zorgverzekering. Defensie zegt je huidige zorgverzekering namelijk op en meldt je aan bij de Defensie zorgverzekering. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, dit wordt allemaal door de werkgever geregeld. Je bent aangemeld bij de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SVZK) vanaf het moment van je indiensttreding. De oude zorgverzekeraar berekent of je te veel premie of eigen risico hebt betaald. Wanneer dit het geval is krijg je dat binnen enkele weken op je rekening teruggestort. In deze blog lees je alles over de speciale Defensie zorgverzekering.

Hoe zit het met de dekking bij een Defensie zorgverzekering?

Wanneer je als militair bij Defensie aan de slag gaat, kun je uit twee verschillende Defensie zorgverzekeringen kiezen. Je kunt voor het Basispakket of een Uitbreiding Basispakket gaan. Wanneer je voor het Basispakket kiest, is dit al een stuk uitgebreider dan de reguliere basiszorgverzekering die in Nederland geldt. Wanneer je voor het Uitbreiding Basispakket kiest, krijg je nagenoeg alle zorgkosten die je maakt vergoed. Aangezien je jouw eigen veiligheid en gezondheid op het spel zet als militair, zorgt Defensie ervoor dat je in ieder geval amper zorgkosten of premie hoeft te betalen, mocht je zorg nodig hebben.

Wat als je met je gezin gestationeerd bent in het buitenland?

Het kan zijn dat je op uitzending wordt gestuurd naar het buitenland en je de mogelijkheid hebt om je gezin met je mee te laten reizen. Op dat moment kan je partner ervoor kiezen om een Defensie zorgverzekering af te sluiten, zelfs voor de kinderen. Een goed voorbeeld van een Defensie zorgverzekering is Zorgzaam. Zij vergoeden nagenoeg alle zorgkosten die je gezin maakt als zij met je meereizen. Zorgkosten die extra bovenop reguliere zorgkosten komen, worden ook door Defensie betaald. Wanneer je als militair werkt krijgen je kinderen levenslang de kans om zich via Zorgzaam te verzekeren. Dit geldt ook voor je eventuele schoonzoon of schoondochter en je kleinkinderen.

Handige feiten om te weten over de Defensie zorgverzekering

Wanneer je als militair voor Defensie werkt, dien je verplicht verzekerd te zijn via de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK). Je wordt aangemeld bij deze verzekeraar zodra je in dienst treedt. De maandelijkse premie voor deze specifieke zorgverzekering wordt altijd ingehouden op je loon. De Defensie zorgverzekering laat je nooit eigen risico betalen. Verder is de Defensie zorgverzekering extreem uitgebreid. Je kunt meer fysiotherapie, krijgen, steunzolen aanvragen en de kosten voor contactlenzen en overige zorgkosten worden vaak volledig vergoed. Werk je als militair en wil je zorg ontvangen? Dan dien jij je altijd bij de dichtstbijzijnde Militaire Geneeskundige Dienst (MGD) te melden.

Ben je ergens en heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je ervoor kiezen om je in het dichtstbijzijnde ziekenhuis te laten behandelen. Alle ziektekosten die je maakt worden door de Defensie zorgverzekering vergoed. Je moet de zorg die je in een ziekenhuis ontvangt binnen 48 uur bij de MGD melden.

Hoe zit het met je zorgverzekering als je uit dienst gaat bij Defensie?

Zodra je uit dienst treedt bij Defensie is het belangrijk dat je een andere zorgverzekering afsluit. Je uitdiensttreding wordt door Defensie namelijk doorgegeven aan de Defensie zorgverzekering. Het is je eigen verantwoordelijkheid om daarna een andere zorgverzekering voor jezelf af te sluiten. Na je uitdiensttreding ga je ook weer eigen risico betalen. Je kunt online zorgverzekeraars vergelijken, zodat je erachter komt waar je de meest voordelige premie betaald. Verder is het belangrijk dat je nadenkt over specifieke zorg waar je wel of geen gebruik van gaat maken. Aan de hand van die informatie kun je voor een basisverzekering of een aanvullende zorgverzekering kiezen.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar