Mantelzorg behandeling vergoeding

Wil jij in 2025 een goedkope zorgverzekering met mantelzorg behandeling vergoeding? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking voor mantelzorg behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Als mantelzorger kun je het zelf ook bijzonder zwaar hebben. Om die reden bestaat er een mantelzorg behandeling en is er eveneens een mantelzorg behandeling vergoeding 2025 beschikbaar. Op Zorgverzekerinq.nl lees je echt alles over de zorgverzekering. Verder maak je hier nader kennis met de beschikbare en de beste zorgverzekeraars en kun je de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is een mantelzorg behandeling?

Het is zaak dat als je mantelzorg geeft, jij jezelf niet moet vergeten. Je bent mantelzorger als je langdurig zorgt voor bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar helpt dus iemand met wie je een persoonlijke band heeft. Je kunt als mantelzorger zelf namelijk met psychische klachten te maken krijgen, zeker als je moeite hebt om jouw grenzen aan te geven. Mantelzorgers ervaren dus best vaak problemen. Dat heeft te maken met het feit dat  je vaak meer tijd besteedt aan de zorg dan was afgesproken, je sociale leven lijdt er onder en vaak blijkt mantelzorg te zwaar naast een reguliere baan. Met behulp van de geestelijke gezondheidszorg is een mantelzorg behandeling prima mogelijk.

Wat zijn de kosten van een mantelzorg behandeling ?

Dat kun je niet zomaar zeggen. Het hangt er helemaal van af welke klachten er precies zijn en hoe ernstig de klachten precies zijn. Dat alles samen maakt dat de behandelperiode per persoon kan verschillen en dat er dus ook sprake is van verschillende kosten per mens.

Valt de mantelzorg behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de mantelzorg behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat betekent meteen ook dat een aanvullende verzekering dus niet nodig is in dit geval. Je moet er echter wel voor zorgen dat je over een directe verwijzing van een huisarts beschikt, wil je in aanmerking komen voor de vergoeding voor de mantelzorg behandeling.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste mantelzorg behandeling vergoeding?

Dat kun je ontdekken door hier op Zorgverzekerinq.nl de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd de voor jou beste verzekering namelijk. Daarnaast kun je op deze website alles lezen over wat met de zorgverzekering te maken heeft en maak je kennis met de beste zorgverzekeraars.

Is er een mantelzorg behandeling beschikbaar?

Ja, er is een behandeling voor mantelzorgers die ervaren hoe zwaar het geven van mantelzorg precies is. Deze behandeling wordt door het GGZ aangeboden.

Valt de mantelzorg behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, die valt binnen de basisverzekering. In dit geval is een aanvullende verzekering dus niet noodzakelijk. Zorg wel dat je een verwijzing van de huisarts in je bezit hebt

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Op Zorgverzekerinq.nl lees je simpelweg alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd