Alternatieve geneesmiddelen vergoeding

In ons land onderscheiden we de reguliere zorg en de alternatieve geneeswijzen. Als we doelen op alternatieve geneesmiddelen dan zijn dat geneesmiddelen die je krijgt als je bijvoorbeeld kiest voor een alternatieve geneeswijze als chiropractie, haptotherapie, acupunctuur, homeopathie, osteopathie, iriscopie, antroposofie, fytotherapie, manuele geneeskunde, neuraal therapie of de orthomoleculaire geneeskunde. Vraag; hoe zit het met de alternatieve geneesmiddelen vergoeding 2025?

Alternatieve geneesmiddelen vergoeding 2025

Heel veel mensen doen een beroep op alternatieve geneeswijzen. Dit zijn geneeswijzen waarvan geen wetenschappelijke onderbouwing is maar waaraan mensen toch veel baat hebben. Vaak draait het bij alternatieve geneeswijzen om het zelf herstellend vermogen van het lichaam. In de ogen van deze genezers is een goede gezondheid het vinden van de juiste lichamelijke, emotionele en mentale balans.

Alleen als je aanvullend verzekerd bent

Om voor een alternatieve geneesmiddelen vergoeding 2025 in aanmerking te komen, dien je een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Vanuit de basisverzekering krijg je geen alternatieve geneesmiddelen vergoeding 2025. Je kunt hier prima de aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken en zien bij welke verzekeraar jij het best een aanvullende verzekering om de geneesmiddelen vergoeding 2025 te ontvangen.

Let op de voorwaarden die verzekeraars stellen

Het is wel belangrijk om bij het vergelijken van de Alternatieve geneeswijzen vergoeding rekening te houden met de voorwaarden die de verzekeraars hanteren. Zo kan er geëist worden dat de gekozen alternatieve genezer is aangesloten bij een beroepsvereniging. Kies je iemand die dat niet is, dan krijg je niets van de verzekeraar vergoed. Vergelijk hier ook de prijzen van de premie afgezet tegen de kosten van een behandeling. Soms kan het goedkoper zijn om behandelingen zelf te betalen in plaats van er een dure verzekering voor af te sluiten. Bekijk meer zorgverzekering vergoedingen.

Alternatieve geneesmiddelen en verzekeringen, hoe zit dat?

Een alternatieve geneesmiddelen vergoeding krijg je alleen als je aanvullend verzekerd bent. Er wordt dus niets vanuit de basisverzekering vergoed.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een aanvullende verzekering?

Nadat je de aanvullende verzekeringen vergeleken hebt, check je ook de extra eisen die gesteld kunnen worden. De meeste verzekeraars eisen dat een alternatieve genezer is aangesloten bij een beroepsvereniging.

En wat als je kiest voor een alternatieve genezer die niet is aangesloten bij een beroepsgroep?

In dat geval zal ook de aanvullende verzekering jou de alternatieve geneesmiddelen vergoeding niet uitbetalen.

4.9/5 - (76 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd