verzekering-voor-orthodontie-in-2020

Zorgverzekering orthodontie 2020

Wanneer jij gebruik moet maken van orthodontie om de stand van je tanden met behulp van een beugel te optimaliseren zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is vaak een enorme kostenpost doordat orthodontie duur is. De kosten voor een beugel voor bijvoorbeeld boven- en onderkaak zijn al snel enkele duizenden euro’s. De basis zorgverzekering biedt geen dekking voor orthodontie, ook niet in 2020. Hierdoor is het alleen mogelijk om een orthodontie vergoeding te ontvangen via een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende module biedt vergoedingen voor orthodontie voor zowel jongeren als volwassenen.

Aanvullende orthodontie zorgverzekering

Je kunt de basisverzekering uitbreiden met een aanvullende orthodontie zorgverzekering die een vergoeding voor orthodontie heeft. Gemiddeld genomen kost deze aanvullende verzekering €35 euro per maand, dit bedrag ga je dus betalen naast de zorgpremie van de basisverzekering.

Met deze premie ga je een vergoeding ontvangen voor orthodontie. De vergoeding ligt meestal tussen de € 750 en € 2.500 voor het aankomende jaar. Meestel geeft de zorgverzekeraar met een orthodontie zorgverzekering een eenmalige vergoeding. Stel je gaat overstappen van zorgverzekeraar dit jaar kun jij opnieuw een orthodontie vergoeding ontvangen van je nieuwe verzekeraar.

Orthodontie vergoeding tot 18 jaar

Salland
€ 20,00
75% tot € 500
Salland
€ 38,00
75% tot € 1035
Univé
€ 25,95
100% tot € 2500 (eenmalig)
OHRA
€ 41,47
75% tot € 2000 (eenmalig)

Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar

CZ
€ 19,35
100% tot € 350 (eenmalig)
OHRA
€ 21,35
100% tot € 250 (eenmalig)
De Friesland
€ 33,95
100% € 750 (eenmalig)
ONVZ
€ 59,98
100% tot € 500 (eenmalig)

Zorgverzekering voor orthodontie voor jongeren

Er zit een enorme verschil in de zorgverzekering tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar vallen namelijk onder de zorgverzekering van één van de ouders. Er is geen orthodontie vergoeding mogelijkheid vanuit de basiszorgverzekering, alleen de kosten van de reguliere tandarts wordt vergoed.

Als er dus advies is gegeven om je kind naar de orthodontist te sturen is het belangrijk dat jezelf een aanvullende zorgverzekering hebt. Het is niet mogelijk om een zorgverzekering orthodontie af te sluiten uitsluitend voor een kind. Het kind zou dan bijgeschreven moeten worden bij de ouder die een aanvullende verzekering heeft die incluemet een orthodontie vergoeding.

In 2020 gelden er wachtijden voor de zorgverzekering orthodontie

Wees ervan bewust dat het afsluiten van een Orthodontie zorgverzekering 2020 dat er wachttijden kunnen gelden. Een aantal zorgverzekeraars hanteren een wachttijd voordat je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van de orthodontie vergoedingen. Je gaat wel gewoon de maandelijkse premie betalen voor de aanvullende verzekering, maar nog geen orthodontie vergoeding kunt ontvangen. Er geldt soms een wachttijd van een volledige jaar, lees dus goed alle details na als jij gaat overstappen naar een andere zorgverzekraar.

Tandartsverzekering vs orthodontie vergoeding (2020)

Als jij een aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten, is het niet vanzelfspreken dat er een vergoeding voor orthodontie inbegrepen is. In de praktijk komen de meeste tandartsverzekeringen zonder Orthodontie vergoeding. Om deze reden hebben wij op deze pagina een aantal orthodontie zorgverzekeringen 2020 op een rij gezet. Uiteraard is het ook mogelijk om de vergelijking te maken met behulp van de Zorgvergelijker 2020. Geef dan in de linkerkant aan welke vergoedingen jij wilt ontvangen in 2020 van de verzekeraar.

Je zorgverzekering vergelijken? Doe het onafhankelijk op onze website