actieve leefstijl

Op welke manier kan de zorgverzekering een actieve leefstijl aanmoedigen?

Wil je in 2022 meer gaan bewegen, gezonder eten en gezondere keuzes maken op meerdere gebieden in je leven? Dan zijn er mogelijkheden en programma’s waarbij jij je kunt aanmelden om een actieve leefstijl te creëren. Sommige programma’s, apps en behandelingen worden op dat moment vergoedt door je zorgverzekeraar. In dit bericht lees je alles over het creëren en behouden van een actieve leefstijl.

Wat kun je onder een actieve leefstijl verstaan?

Een actieve leefstijl heeft alles te maken met een gezonde leefstijl vol met beweging, gezond eten en het maken van gezonde keuzes. Hieronder valt bijvoorbeeld ook stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten en nog veel meer. Het gaat erom dat jij je leefstijl onder de loep durft te nemen en verbeteringen gaat doorvoeren waar mogelijk. Wanneer je de motivatie voelt om dit te doen, ben je al bij stap 1 aanbeland. Het doorvoeren en behouden van dit type leefstijl, bestaat uit de volgende stappen om dit tot een succes te brengen. Je hoeft het niet alleen te doen, want er zijn programma’s, behandelingen en apps die je erbij kunnen helpen.

Hoe zit het met de inzet van fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt je om van vervelende blessures of van nek- en rugklachten af te komen. Naast reguliere fysiotherapie, bestaat er ook medische fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Medische fitness bestaat uit het uitvoeren van oefeningen onder toezicht van de fysio. Heb je bijvoorbeeld overgewicht en wil je op een veilige manier afvallen? Dan is medische fitness wellicht iets voor je. Wanneer je een blessure hebt, maar je toch een actieve leefstijl wil behouden, is de keuze voor medische fitness ook beter, aangezien je op dat moment oefeningen aanleert, waarbij je de blessure niet kunt verergeren.

Meld je aan voor één van de leefstijlprogramma’s

Wist je dat er leefstijlprogramma’s bestaan, waarin je leert om een actieve leefstijl voor jezelf te creëren? Zo’n leefstijl programma duurt twee jaar, waar je in het eerste jaar rustig kennis maakt met de mogelijkheden om een gezonder en actiever leven te leiden, is het tweede jaar bedoelt om je aan te leren hoe je de actieve leefstijl kunt behouden. Je krijgt de volgende leefstijlprogramma’s vergoed door je zorgverzekeraar:
– CooL
– Beweegkuur
– Samen Sportief in Beweging
– SLIMMER

Wil je weten wat de verschillende zorgverzekeraars eraan doen om je te ondersteunen tijdens je avontuur om een actieve leefstijl voor jezelf te creëren? Gebruik dan het handige overzicht op onze website om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Sommige verzekeraars lanceerden hun eigen gezondheidsapps voor een actieve leefstijl

Een aantal Nederlandse zorgverzekeraars hebben hun eigen app gelanceerd, die hun verzekerden aanmoedigen om een actieve leefstijl voor zichzelf te creëren. Een actieve leefstijl ontwikkel je niet zomaar. Er is doorzettingsvermogen en de bereidheid om te veranderen voor nodig. De apps om een gezonde leefstijl aan te moedigen, werken vaak met een puntensysteem. Wanneer je gezonde keuzes maakt, ontvang je punten, die je voor leuke en verrassende beloningen kunt inzetten. Op die manier ben je sneller gemotiveerd om een actieve leefstijl uit te proberen en vervolgens ook vol te houden.

Anderzorg werkt met de app SamenGezond, hier kun je persoonlijke gezondheidsdoelen in bijhouden. De app kan bijvoorbeeld met je smartwatch communiceren, zodat je work-outs en stappenteller erin kunnen worden overgenomen.  Zilveren Kruis en ZieZo hebben de app Actify gelanceerd. Deze app is jouw digitale coach en helpt je om gezonde en goede gewoontes aan te leren. Je kunt leren om beter te slapen, gezonder te eten, te mediteren en meer te bewegen.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar