kids tandarts

Met je kids naar de tandarts, zo werkt het!

Als ouder wil je altijd het beste voor je kind. Hier horen soms routine bezoekjes aan de tandarts bij. Wil je weten hoe je zorgeloos met je kids naar de tandarts gaat? Dan zit je hier goed! Op deze pagina lees je de geheimen achter een geslaagd tandartsbezoek met je kleintjes. Ontdek wanneer je kinderen voor het eerst naar de tandarts kunnen, welke behandelingen vergoed worden en hoe de tandarts het bezoek aangenaam maakt voor de kids. Aan het einde krijg je handige tips voor een stressvrij tandartsbezoek! Heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig voor de kinderen? Kom er dan achter hoe je zorgverzekeraars het beste met elkaar kunt vergelijken.

Hoe gaat het in z’n werk als je met de kids naar de tandarts gaat?

Staat er een bezoek aan de tandarts met de kids op de planning? Geen zorgen, het is echt een stuk eenvoudiger dan je denkt! Tandartsen zijn erop gericht om zowel voor jou als voor je kinderen een prettige ervaring te creëren. Kinderen kunnen al vanaf hun eerste tandjes, meestal rond de leeftijd van 6 maanden, naar de tandarts. Het is verstandig om ze zo vroeg mogelijk mee te nemen, zodat ze gewend raken aan de omgeving en de tandarts. Bovendien kan de tandarts op die manier eventuele problemen vroegtijdig signaleren.

Tijdens het bezoek zal de tandarts het gebit van je kind zorgvuldig controleren op gaatjes, tandbederf en de algehele gezondheid van het tandvlees. Daarnaast zal de tandarts de groei en ontwikkeling van het gebit in de gaten houden en eventueel advies geven over bijvoorbeeld het gebruik van een beugel.

Wat voor tandzorg krijg je voor je kinderen vergoed uit de basis- en aanvullende verzekering?

Een stralende glimlach voor je kids zonder zorgen? Dat kan! Tot hun 18e verjaardag wordt een bezoekje aan de tandarts voor de meeste behandelingen vergoed door alle basisverzekeringen. Hieronder vallen bijvoorbeeld een controle, fluoridebehandelingen, het maken van foto’s, tandsteen verwijderen, wortelkanaalbehandelingen en het vullen van gaatjes. Dat is toch fijn om te weten! Mochten je kinderen kronen of implantaten nodig hebben, dan wordt dit helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Er zijn opties om je hiervoor te verzekeren.

Heeft je kind een beugel nodig? Dan is het slim om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, waarbij gezichtszorg en orthodontie zijn inbegrepen. Zo weet je zeker dat ook de kosten voor een beugel gedekt zijn. Nog een pluspunt: je betaalt geen eigen risico als je met je kids naar de tandarts gaat. Dus je kunt met een gerust hart je kinderen naar de tandarts brengen, wetende dat de meeste tandzorg gewoon vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende zorgverzekering, zonder extra kosten.

Handige tips om zonder problemen met je kids naar de tandarts te gaan

Om het bezoek aan de tandarts leuker te maken, zijn tandartspraktijken vaak voorzien van een kindvriendelijke sfeer. Denk aan kleurrijke muren, speelgoed en boeken in de wachtkamer en zelfs speciale kindertandpasta met leuke smaakjes. Tandartsen zijn getraind om op een rustige en geruststellende manier met kinderen te communiceren, zodat ze zich op hun gemak voelen. Sommige tandartsen maken het extra leuk voor kinderen door bijvoorbeeld een beloningssysteem te hanteren, zoals het geven van een sticker na een succesvol bezoek. Dit helpt om de kinderen te motiveren en het bezoek aan de tandarts als een positieve ervaring te zien.

Verder kun je thuis oefenen door ‘tandartsje’ te spelen met de kinderen. Het is ook een goed idee om de afspraak slim in te plannen. Kies bijvoorbeeld voor een tijdstip waarop je kinderen uitgerust en ontspannen zijn. Zo voorkom je chaos en huilende kids die op zijn van de vermoeidheid.

Vergelijk nu alvast zorgverzekeraars met elkaar om beter te weten waar je voor kiest

Wil je zorgeloos met de kids naar de tandarts blijven gaan? Dan is het slim om nu alvast zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Door verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, krijg je een beter beeld van de opties die er zijn. Zo vind je de zorgverzekeraar die het beste bij jou en je gezin past en die de juiste dekking biedt voor tandartsbezoekjes met je kinderen. Vergelijken helpt je niet alleen om de beste tandzorg voor je kids te garanderen, maar het kan je ook nog eens geld besparen. Let bij het vergelijken van zorgverzekeraars op de vergoedingen voor kindertandzorg, de voorwaarden en natuurlijk de premie.

Duik direct in de wereld van zorgverzekeraars en start met vergelijken door de slimme tool op onze website in te zetten. Op dat moment ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart je kinderen naar de tandarts blijven brengen, terwijl je weet dat je de beste zorgverzekering hebt gekozen.

5/5 - (9 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd