Geld besparen op je zorgverzekering in 2020

Het overstapseizoen is weer begonnen. Dit betekent dat je vanaf nu weer kunt overstappen van zorgverzekeraar. Hoewel mensen in het verleden vaak voor langere tijd bij één zorgverzekeraar verzekerd bleven, kiezen steeds meer mensen ervoor om elk jaar over te stappen. In de meeste gevallen kan het overstappen van een andere zorgverzekeraar voor een flinke besparing op de maandelijkse kosten zorgen. Ben je benieuwd waar je op moet letten in jouw zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering? In dit artikel geven we je 3 tips!

1. Verzeker jezelf goed, maar niet té ruim

De fout die veel mensen maken is dat ze een zorgverzekering afsluiten die uiteindelijk veel te ruim blijkt te zijn. Hierdoor betaal je uiteindelijk onnodig voor zorg waarvan je eigenlijk helemaal geen gebruik hebt gemaakt. Als je van plan bent om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, dan is het belangrijk om eerst voor jezelf duidelijk te hebben welke zorgmodules voor jou van belang zijn. Pas daarna kun je de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken.

2. Let op de vrije artsen keuze bij goedkope zorgverzekeringen

Er verschijnen steeds meer budget zorgverzekeraars op de markt. Hoewel deze verzekeraars vaak wel degelijk een lage zorgpremie aanbieden, is de vrije artsen keuze in veel gevallen erg beperkt. Natuurlijk wil je het liefst een zorgverzekering met vrije artsen keuze afsluiten, zodat je zelf kunt bepalen bij welke arts je een bepaalde behandeling laat uitvoeren. Let er bij het afsluiten van een zorgverzekering altijd op of je bij elke arts terecht kunt, of dat je maar beperkt de keuze hebt.

3. Maak gebruik van collectiviteitskortingen

De kans is groot dat je door gebruik te maken van de collectiviteitskortingen van je werkgever aanzienlijk kunt besparen op de premie van je zorgverzekering in 2020. Het is echter niet zo dat elke werkgever standaard collectiviteitskortingen heeft bedongen bij een zorgverzekeraar. Het is verstandig om bij je werkgever te informeren of er een dergelijke regeling beschikbaar is voor werknemers en of je hiervoor in aanmerking komt.

5/5 - (3 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar