Facturen onder de 100 euro? Sluit dan geen tandartsverzekering

wel of geen tandartsverzekering?

Facturen onder de 100 euro? Sluit dan geen tandartsverzekering af. Dat zeggen insiders als de tandartsverzekering ter sprake komt. Veel mensen staan dezer dagen voor de keuze wat ze willen met de zorgverzekering en met aanvullende verzekeringen. Zij ervaren de keuze voor het al dan niet afsluiten van een tandartsverzekering een lastige.

Facturen onder de 100 euro? Sluit dan geen tandartsverzekering af maar betaal zelf

Feit is dat de kosten hoog op kunnen lopen als je de tandarts bezoekt. De basisverzekering vergoedt alleen bijzondere tandheelkunde, als sprake is van een extreme afwijking van het gebit en mond.  Uit de basisverzekering wordt 75 procent van de kosten voor een kunstgebit vergoed, de rest betaal je zelf of wordt vanuit de aanvullende verzekering betaald. Kinderen beneden de achttien jaar kunnen gratis bij de verzekering van de ouders op.

Tussen de 6 en 20 euro per maand

De reguliere behandelingen vallen onder de normale tandheelkunde; dus van controle tot de behandeling van tandvlees, bruggen, kronen en het vullen van gaatjes. Deze behandelingen betaal je dus helemaal uit eigen zak als je beslist geen tandartsverzekering af te sluiten. Hamvraag is dus wanneer het verstandig is om wel een tandartsverzekering af te sluiten. Of je dit doet hangt uiteraard ook af van de hoogte van de premie. Bekend is dat de prijzen voor aanvullende tandartsverzekeringen schommelen tussen de 6 en de 20 euro per maand.

Zoek oude facturen en reken de gemiddelde kosten uit

Het is verstandig om de factoren van voorgaande jaren op te zoeken en jezelf af te vragen of je regelmatig per jaar meer nodig hebt dan de twee standaard controles en af en toe een keer een behandeling. Blijkt uit de facturen dat de gemiddelde kosten de afgelopen jaren onder de 100 euro  liggen, dan is het verstandiger geen aanvullende verzekering te kiezen,  Moet je wel een keer naar de tandarts voor een behandeling dan betaal je dat geld zelf. Want dat heb je dan al lang en breed bespaard door geen extra verzekering af te sluiten.

Facturen onder de 100 euro? Sluit dan geen tandartsverzekering. Dat is het advies van specialisten. Doe er je voordeel mee.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar