zwanger

Deze zorg krijg je in 2022 vergoedt als je zwanger bent

Verwacht je een baby in 2022? Dan is er veel waar je rekening mee wil houden, wat je van tevoren zo goed mogelijk wil regelen en dan komt er ook ineens erg veel informatie op je af. Het krijgen van een baby is bijzonder en ook een medische aangelegenheid. Gelukkig krijg je veel zorg tijdens en na je zwangerschap via de basisverzekering vergoedt. Denk je dat je voldoende hebt aan de zorg via je basisverzekering? Of heb je het idee dat je voor je eigen gemoedsrust beter voor een aanvullende zorgverzekering kunt kiezen? Geen probleem, want je hebt genoeg keuze op het moment dat je zwanger bent en jij je zorgverzekering hierop wil aanpassen. In dit nieuwsbericht lees je er alles over!

Welke zorg wordt door je basisverzekering vergoed?

Wanneer je zwanger bent, is het goed om te weten dat veel zorg rondom je zwangerschap en de bevalling via een basiszorgverzekering vergoed wordt. De zaken die door de basisverzekering vergoed worden zijn onder andere gynaecologisch onderzoek, de 20-weken echo en bloedonderzoek. Verder wordt een bevalling met een medische indicatie in het ziekenhuis ook onder de vergoedingen van een basisverzekering gerekend. Verder kun je online vaak opzoeken welke kosten je vergoed krijgt als je via een basisverzekering verzekerd wil blijven.

Kies voor extra zorg als je zwanger bent

Wil je zo goed mogelijk voorbereidt zijn op je zwangerschap? Dan kun je er gerust voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je krijgt dan vergoedingen voor alle zaken die door de basisverzekering vergoed worden, maar ook extra vergoedingen die hierbuiten vallen. Denk hierbij aan een kraampakket, bekkenfysiotherapie en de deelname aan zwangerschapscursussen. Wil je zonder medische indicatie in het ziekenhuis bevallen? Dan valt dit ook onder de vergoeding van je aanvullende verzekering. Je betaalt dan wel altijd een eigen bijdrage. Het exacte bedrag wat je zelf betaalt, verschilt per ziekenhuis, dit kun je van tevoren uitzoeken.

Hoe zit het met je eigen risico tijdens je zwangerschap?

Ben je zwanger en wil je weten voor welke medische zorg je eerst een eigen risico betaalt? Dan is het goed om te weten dat je eigen risico wordt aangebroken als je bijvoorbeeld bloedonderzoek laat uitvoeren of wanneer je gynaecologische zorg nodig hebt. Je betaalt in ieder geval nooit eigen risico voor kraamzorg en de verloskundige.

Kun jij je zorgverzekering aanpassen als je zwanger bent?

Houd er rekening mee dat je ieder jaar vanaf midden november tot eind december de tijd en mogelijkheid krijgt om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Je hebt dan tot eind januari van het nieuwe jaar de tijd om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Weet je van tevoren al dat je het komende jaar wil proberen om in verwachting te raken, of weet je al dat je zwanger bent? Dan is het een goed idee om de zorgverzekering van tevoren naar wens uit te kiezen, waarbij je rekening houdt met je (naderende) zwangerschap.

Kies voor de zorgverzekeraar die bij je past

Ben je van plan om in 2022 te proberen om zwanger te raken en wil je van tevoren alvast een bijpassende zorgverzekering afsluiten? Dan kun je verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om erachter te komen welke partij het beste bij je past. Zeker wanneer je zwanger bent of wilt raken, is het een fijn idee om de via de juiste zorgverzekering verzekerd te zijn. Dit zorgt voor minder stress, betere vergoedingen en de beste zorg op het juiste moment. Je hebt nog tot uiterlijk 31 januari 2022 om je nieuwe zorgverzekeraar uit te kiezen. Het is belangrijk dat je uiterlijk eind januari 2022 je nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten. Zet desnoods een aantal reminders op je telefoon, zodat je deze belangrijke datum niet vergeet.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar