Deze digitale zorgoplossingen staan je bij voor, tijdens en na een ziekenhuisopname

Word je binnenkort uitgenodigd om een operatie te ondergaan in het ziekenhuis? Dan kun je gebruikmaken van verschillende digitale zorgoplossingen, die je (mentale) gezondheid bevorderen rondom je ziekenhuisopname. Zodra je ervoor zorgt dat je met een goede conditie begint aan de operatie, zal je merken dat je sneller hersteld. De begeleiding tijdens je opname draagt ook bij aan een spoedig herstel. Op deze pagina lees je welke digitale zorgoplossingen er worden ingezet voordat je een operatie ondergaat, tijdens je verblijf in het ziekenhuis en als je weer naar huis mag om verder te herstellen.

Ga fit en gezond het ziekenhuis in met deze digitale zorgoplossingen

Heb je binnenkort een operatie op de planning staan? Dan is het belangrijk om extra aandacht aan je gezondheid te besteden. Wanneer je aan je conditie werkt, kun je namelijk sneller herstellen na een operatie en is de kans dat je complicaties voorkomt een stuk groter. Er zijn handige digitale zorgoplossingen te vinden om je voor te bereiden op een operatie. Je kunt gezond eten met behulp van voedingsapps. Verder zijn er ook handige oefen- en fitness apps te downloaden, waardoor je fit en sterk het ziekenhuis ingaat. Maak jij je zorgen om je operatie en ervaar je stress? Dan kun je aan mindfulness doen met de app Buddhify en Headspace.

Je kunt ook aan je behandelaar vragen of zij handige tips hebben of digitale zorgoplossingen kunnen aanbevelen. Heb je angst voor ziekenhuizen? Dan kun je via Indiveo een virtuele tour door het ziekenhuis krijgen. Je kunt er ook animaties van je ingreep terugvinden, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren als je wordt opgenomen. Sommige behandelaren werken met de Behandelcoach-app. Hierin krijg je de beste voorbereiding op je ingreep. Je leest welke medicatie je wellicht dient te nemen als voorbereiding op de procedure of welke lichamelijke oefeningen je kunt doen.

Wat kun je van eHealth in het ziekenhuis verwachten

Het kan heel spannend zijn om een operatie te ondergaan. Je weet nooit precies wat je ervan moet verwachten, ook al heb je de procedure meerdere keren met je behandelaar doorgenomen. Om de zenuwen de baas te worden, kun je een VR-bril opdoen. Je wordt op dat moment afgeleid, waardoor je de operatie rustiger ingaat. Voor kinderen is er een speciale digitale zorgoplossing bedacht, namelijk de StoryWall. Zij kunnen deze eHealth gebruiken om spelletjes te spelen en filmpjes te kijken, zodat het wachten als minder vervelend wordt ervaren.

Verder is het belangrijk om goed gemonitord te worden tijdens je herstel in het ziekenhuis. Tegenwoordig zijn digitale zorgoplossingen hiervoor de slimme pleister en het slimme ziekenhuisbed. Het bed kan je gewicht bijhouden en geeft de verpleging een alarm als je uit bed stapt. De slimme pleister kan je temperatuur, hartslag en ademfrequentie bijhouden.

Digitale zorgoplossingen die je helpen om te herstellen na een ziekenhuisopname

Zodra je bent ontslagen uit het ziekenhuis, kan het zijn dat je jouw herstel thuis dient voort te zetten. Om gezond te eten en voldoende te bewegen na een ziekenhuisopname, kun je een digitale zorgoplossing in de vorm van een app downloaden. De IkHerstel app ondersteunt je tijdens je herstel. Vraag aan je behandelaar of zij nog meer digitale zorgoplossingen bieden voor herstel vanuit je eigen woning. Je zou bijvoorbeeld je herstel kunnen bijhouden op telerevalidatie.nl. Hier kun je ook filmpjes met bepaalde oefeningen terugvinden die je herstel makkelijker maken.

Kies voor een zorgverzekeraar die bij je zorgbehoefte past

Nu weet je dat ziekenhuizen aan het innoveren zijn en er alles aan doen om digitale zorgoplossingen in de praktijk te brengen. Digitale zorgoplossingen kunnen ervoor zorgen dat je fitter, (mentaal) gezond en zonder angst uit je ziekenhuisopname komt. Het mooie is dat veel van dit soort innovaties door zorgverzekeraars wordt vergoed. Om een compleet beeld te hebben van de vergoedingen waar je aanspraak op kunt maken via je eigen zorgverzekering, is het belangrijk om je zorgcontract door te lezen. Weet je van jezelf dat je een bepaalde zorgbehoefte hebt? Kies dan voor een verzekering bij een zorgverzekeraar die in jouw zorgbehoefte voorziet.

Om erachter te komen welke zorgverzekering bij je past, kun je zorgverzekeringen vergelijken op onze website. Je hebt tot 31 december 2022 de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Daarna kun je tot uiterlijk 31 januari 2023 je nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar