VGZ

VGZIn Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent. De meeste zorgverzekeraars bieden ouders van kinderen onder de 18 jaar namelijk de optie om hun kinderen gratis mee te laten verzekeren. Je kunt kiezen voor een basiszorgverzekering en allerlei aanvullende verzekeringen. De ene aanvullende verzekering biedt je bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie of brillen en lenzen aan. Het is een goed idee om voor een zorgverzekering te kiezen die bij jouw situatie past. Zo voorkom je dat je voor zorg betaald wat je niet eens nodig hebt. Zorgverzekeraars zijn aangesloten bij concerns. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over VGZ als concern terug.

De geschiedenis van VGZ

VGZ staat bekend als één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Wist je dat deze verzekeraar zelf een aantal verschillende zorgverzekeringen aanbiedt? Daarnaast is VGZ ook risicodrager voor andere bekende zorgverzekeraars en labels. Het concern heeft als motto het bieden van zinnige zorg. Dit houdt in dat zij je zorg aanbieden wat bij jouw situatie past. Zij werken met de zorgverleners samen om de zorg altijd te verbeteren en verder te ontwikkelen. VGZ heeft al ruim 275 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. VGZ stond toen voor Volksgezondheidszorg Zuid Nederland en was opgericht door een groepje Nijmeegse timmerlieden. Tegenwoordig wordt alleen de afkorting nog gebruikt maar spreekt men van een hele coöperatie. Deze verzekeraar is nu in heel Nederland actief.

Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering via VGZ?

Wanneer je een zorgverzekering bij of via VGZ afsluit, krijg je met een aantal voordelen te maken. Zij bieden je ruime vergoedingen, je kan collectieve korting krijgen en je mag altijd zelf jouw zorgpakket samenstellen. Daarnaast accepteert VGZ iedereen. Het maakt niet uit hoe oud je bent of waar jouw medische dossier uit bestaat. Dit concern heeft trouwens ook geen winstoogmerk.

Welke labels en zorgverzekeraars vallen onder dit concern?

Wist je dat VGZ een concern is waar verschillende zorgverzekeraars en labels bij aangesloten zitten? Het concern is risicodrager voor haar leden. Op die manier hoeven de verzekerde mensen zich geen zorgen te maken of de verzekeraar hun medische kosten wel kan vergoeden. VGZ is één van de bekendere en grotere concerns in Nederland. Zij hebben onder andere IZA, Univé, ZEKUR en IZZ onder hun vleugels genomen. Wanneer je voor een zorgverzekering bij die namen kiest, val je dus onder VGZ. Wil jij weten welke zorgverzekeraar het beste bij je past? Dan kan je via Zorgverzekerinq.nl makkelijk en snel een zorgverzekering vergelijken. Dan weet je zeker dat jouw zorgverzekering aan al jouw wensen en verwachtingen voldoet.

 Hoe zit het met de populariteit van zorgverzekeringen via VGZ?

VGZ is één van de 11 concerns die Nederland rijk is. Deze concerns zijn risicodragers voor de labels, volmachten en zorgverzekeringen die onder deze concern vallen. Eerder in dit artikel las je al dat er veel bekende zorgverzekeraars onder VGZ vallen. In totaal zijn er ruim 4 miljoen Nederlanders verzekerd via dit concern en hun partners. Dit is een groot deel van de Nederlandse bevolking. Er mag dus gesteld worden dat deze verzekeraar een groot marktaandeel heeft. Het is belangrijk dat een risicodrager een eerlijke, transparante en kapitaalrijke partij is. Zij dienen namelijk het financiële vangnet van de kleinere labels en zorgverzekeraars te zijn.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar