CZ

CZWist je dat er in Nederland in totaal 11 concerns voor verzekeringen zijn? Deze grote zorgverzekeraars zijn de zogenaamde risicodragers voor kleinere labels en zorgverzekeringsmaatschappijen. Het is belangrijk dat er een risicodrager is, zodat alle vergoedingen voor de verzekerde mensen correct kunnen worden uitbetaald. Het zou toch wat zijn als jij jezelf laat verzekeren, maar de verzekering je geen geld kan geven als je dat echt eens nodig hebt. Vandaar dat er een risicodrager wordt aangesteld die veel kapitaal heeft. Dit zorgt ervoor dat er een vangnet is voor de verzekeraars en labels die bij het concern horen. In dit artikel lees je alles over één van de bekendste concerns, CZ.

Hoe ziet de geschiedenis van CZ eruit?

CZ staat voor Centraal Ziekenfonds en is in de jaren 1920 opgericht door het bisdom van Den Bosch. Zij beheerden verschillende ziekenfondsen en besloten om hier één stichting van te maken. Gedurende de jaren heeft CZ veel samenwerkingen en ook een paar fusies meegemaakt. In de begintijden van dit concern waren er ongeveer 7500 leden. Tegenwoordig mogen zij ruim 3,5 miljoen verzekerden hun klant noemen. Sinds dit concern in het leven werd geroepen, vonden zij goede, betaalbare en beschikbare zorg het allerbelangrijkste. Hieronder lees je meer over de missie, visie en kernwaarden van CZ.

Wat is de missie en visie van CZ en welke kernwaarden staan centraal?

Op Zorgverzekerinq.nl kan je zelf een aantal zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Doordat er zoveel aanbod is, dienen de zorgverzekeraars zich te onderscheiden van de rest. Wat zijn de missie en visie van CZ? Dit concern helpt haar verzekerden om de beste zorg tegen de laagste premie te bieden. CZ ziet het als haar visie om de zorg te blijven ontwikkelen, de kwaliteit te verhogen en de kosten binnen de perken te houden. De kernwaarden die hierbij horen zijn verantwoordelijk, daadkrachtig en betekenisvol. De verzekerden staan op de eerste plaats en het belang van goede en beschikbare zorg is waar CZ voor staat.

Welke labels en zorgverzekeraars zijn aangesloten bij dit concern?

CZ is een bekende zorgverzekeraar in Nederland. Het concern heeft daarnaast nog twee extra eigen labels, deze heten CZdirect en Just. Verder zitten Nationale Nederlanden en OHRA ook bij dit concern aangesloten. Ben jij op zoek naar een geschikte en complete zorgverzekering? Op Zorgverzekerinq.nl kan je snel en eenvoudig een zorgverzekering vergelijken. Alle bekende verzekeraars en labels die bij CZ zijn aangesloten, zorgen ervoor dat dit concern in totaal een groot aantal mensen via hen verzekerd heeft rondlopen. Daarnaast lees je meer over het marktaandeel van CZ.

Hoeveel Nederlanders kiezen voor een zorgverzekering via deze zorgverzekeraar?

CZ is een bekend concern in de Nederlandse zorgverzekeringenwereld. Zij hebben verschillende labels en andere zorgverzekeraars die bij hen aangesloten zijn. Het concern is de zogenaamde risicodrager voor deze zorgverzekeraars en labels. Dit houdt in dat CZ ervoor zorgt dat er genoeg financiële middelen aanwezig zijn om vergoedingen mee te kunnen uitbetalen. Het grote concern heeft ook de belangrijke taak om te controleren of er aan alle polisvoorwaarden wordt voldaan. Bij CZ zijn in totaal ruim 3,5 miljoen mensen verzekerd. Dat maakt dan CZ één van de grootste concerns van Nederland is.

4.4/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar