ASR

ASRIn Nederland ben je verplicht om ten minste een basiszorgverzekering af te sluiten. Doordat er best veel zorgverzekeraars op de markt zijn, kan het lastig zijn om een verzekeraar te vinden die bij jouw situatie past. Op Zorgverzekerinq.nl helpen wij je graag om meer over de verschillende zorgverzekeraars te weten te komen. Wist je bijvoorbeeld dat er in totaal 11 concerns bestaan die samen de financiën voor alle zorgverzekeraars regelen? De concerns zijn risicodrager en moeten de verzekeraars en labels controleren. In dit artikel lees je alles over ASR als zorgverzekeringsconcern.

Alles over de geschiedenis van ASR

ASR verkocht al in 1720 hun eerste verzekering aan mensen in Nederland. Zij hebben als missie om mensen met schade te helpen. Zowel mensen die een inkomen nodig hebben, een goede autoverzekering zoeken als mensen die een zorgverzekering willen afsluiten kunnen bij ASR terecht. Hoewel dit concern in de loop der jaren steeds groter groeide, hebben zij nooit een winstoogmerk gehad. Bij dit concern draait alles om een eerlijke en duurzame maatschappij. Als je voor ASR kiest, weet je zeker dat zij met jouw geld geen wapenindustrie of nucleaire energie zullen financieren. Zij investeren liever in groene energie en ondernemingen die de maatschappij vooruit helpen. ASR wil pleiten voor een gezonde, mooie en goede toekomst. Zowel voor de generaties die nu leven, als voor de generaties die na ons nog zullen komen.

Welke labels vallen er onder ASR?

Wil je graag een zorgverzekering vergelijken? Dan ben je bij Zorgverzekerinq.nl aan het juiste adres. Wij bieden je de mogelijkheid om makkelijk en snel een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken. In Nederland zijn er 11 concerns die samen het financiële vangnet voor de kleinere labels en zorgverzekeraars vormen. Deze concerns worden ook wel de risicodrager genoemd. ASR is er één van en heeft twee verschillende labels onder zich. ASR en Ik kies zelf van ASR (voorheen Ditzo) behoren allebei tot het concern ASR. Wanneer je bij één van deze labels een zorgverzekering afsluit, val je indirect dus onder ASR.

Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering bij dit concern?

Wist je dat je bij ASR een aantal verschillende verzekeringen kunt afsluiten? Doordat je bijvoorbeeld een hypotheek en een zorgverzekering kunt afsluiten, biedt ASR je pakketkortingen aan. Daarnaast is dit concern een erg duurzame partij. Dit laten zij zien door jouw maandelijkse premie, maatschappelijk verantwoord te beleggen. Als je ervoor kiest om een zorgverzekering bij ASR af te sluiten, word je altijd aan een persoonlijke adviseur gekoppeld. Hier kan jij met al jouw vragen en opmerkingen terecht.

Hoe zit het met het marktaandeel van deze verzekeraar?

ASR is gemiddeld genomen een kleinschalig concern. In totaal behoort 1,9% van alle verzekerden tot dit concern. Hoewel dit dus om een klein percentage gaat, heeft ASR genoeg kapitaal om zich tot risicodrager te mogen benoemen. Een andere belangrijke taak van dit concern is het controleren van de polisvoorwaarden van de labels die onder hen hangen. Het is belangrijk dat er aan alle genoemde polisvoorwaarden wordt voldaan. ASR is een duurzaam en persoonlijk concern, wat het beste met haar verzekerden voor heeft.

4.4/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar