Tot 2023 blijft collectieve zorgverzekering de moeite waard

Collectieve zorgverzekering is de moeite waard
Collectieve zorgverzekering is de moeite waard

Liefst 65 procent van de Nederlanders is collectief verzekerd. Nog wel, want de collectieve zorgverzekering verdwijnt vanaf 2023. Collectieve zorgverzekeringen werden aangeboden met een fikse korting op de premie, zo was althans de bedoeling. Ondanks het verbod dat er komt, blijft een collectieve verzekering de moeite waard.

Collectieve zorgverzekering de moeite waard tot 2023

In de praktijk echter, liep dat anders. Zorgverzekeraars verhoogden eerst de premie om vervolgens een korting aan te bieden. Per saldo was je zo alsnog meer geld kwijt dan wanneer je zelf een verzekering afsloot. Dat moest stoppen, zo oordeelde de minister die de korting daarom in eerste instantie verlaagde van 10 naar 5 procent maar per 2023  niet meer toestaat dat groepen verzekerden een korting aangeboden krijgen.

De voordelen van dit type zorgverzekering

Dat neemt echter niet weg dat een collectieve zorgverzekering wel degelijk ook een aantal voordelen biedt. Zo is vaak sprake van ruimte vergoedingen en zijn er speciale dekkingen op het gebied van gezondheidszorg en ook preventie. Vaak ook gelden er kortingen op een aantal aanvullende verzekeringen en voort wordt iedereen geaccepteerd. Ook de toegang tot bepaalde gezondheidsprogramma’s, dan kun je denken aan trainingen en coaching, zijn gemakkelijker bereikbaar. Bovendien kun je je partner en je kinderen gunstig meeverzekeren.

Nog steeds een optie

Dat betekent dat een collectieve zorgverzekering nog gewoon een optie is. Want door de berichten had het er alle schijn van dat het nu al gedaan was met deze verzekering. Niets is echter minder waar.

Het grote vergelijken

Nog heel even en de verzekeraars maken de premies voor 2021 bekend. Ze zijn verplicht dit uiterlijk 12 november te doen. Vervolgens zal het grote vergelijken weer beginnen en zullen ongetwijfeld duizenden verzekeringnemers van verzekeraar wisselen. Tot de opties behoort dus volgend jaar zeker nog de collectieve zorgverzekering.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar