einde aan collectieve verzekering

Zorgverzekering 2021 wordt 62 euro duurder

zorgverzekering wordt 62 euro duurder

    zorgverzekering wordt 62 euro duurder

De zorgverzekering 2021 wordt 62 euro duurder. Dat wordt duidelijk nu de Miljoenennota weer eens vroegtijdig is uitgelekt. Normaliter zou deze informatie tijdens de Miljoenennota in de derde week van september pas openbaar worden gemaakt. Hoewel een forse verhoging, is de verhoging toch beduidend minder dan waar vanuit gegaan was.

Zorgverzekering wordt 62 euro duurder

Overigens gaat het in eerste instantie nog wel om een zogenaamde rekenpremie, een premie die bepaald wordt aan de hand van de verwachte zorguitgaven. De verzekeraars bepalen uiteindelijk zelf hoe zij de premie voor het haar 2021 in gaan vullen. En dus kan het zo zijn dat jouw huidige verzekeraar vanwege reserves de premie minder laat stijgen, anderen kunnen juist voor een nog meer verhoogde premie kiezen. Dat maakt dat de verschillen tussen de zorgverzekeraars straks weer groter gaan worden.

Plus het eigen risico en eventueel aanvullende verzekeringen

Als de verhoging doorgerekend wordt dan komt de gemiddelde prijs voor de basisverzekering in 2021 op 123 euro per persoon, per maand. Dit jaar is dat gemiddeld nog 118 euro.  Dat maakt op jaarbasis een bedrag van 1476 euro.  Heb je een gezin met twee opgroeiende en nog minderjarige kinderen dan betaal je in 2021 bijna drieduizend euro aan premie. En dan heb je dus alleen nog maar de basis. Daarnaast zit je nog met het eigen risico en kun je ervoor kiezen een aanvullende verzekering te nemen.  Het eigen risico zal op gelijk niveau blijven met 385 euro. Het ligt in de lijn der verwachting dat dat de zorgtoeslag mee zal stijgen met de premie.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar