ZorgDirect zorgverzekering 2023 (vanaf nu Salland)

Zorgverzekering ZorgDirect 2023

ZorgDirect zorgverzekering 2023De basisverzekering is in Nederland verplicht vanaf 18 jaar. Vanaf deze leeftijd is het nodig om een eigen zorgverzekering op naam te hebben. ZorgDirect biedt een restitutiepolis aan in 2023, en geeft je dus een vrije zorgkeuze. Verzekeraars maken prijsafspraken met zorgverleners en met bijvoorbeeld een naturapolis ontvang je alleen een complete vergoeding voor gecontracteerde zorg. Een echte restitutie zorgverzekering geeft je een 100% vergoeding voor alle zorgaanbieders in het land. Check in het overzicht hieronder direct hoeveel je gaat betalen voor de ZorgDirect zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering ZorgDirect

In 2023 zijn er veel aanvullende pakketten verkrijgbaar bij ZorgDirect. Het gaat om vijf modules die je extra dekking geven voor onder andere fysiotherapie en anticonceptie vanaf 21 jaar. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht om te hebben, echter kan het wel van pas komen wanneer er extra zorgkosten gemaakt gaan worden in 2023. Hieronder in het ZorgDirect zorgpremie overzicht zie je direct de premies en de belangrijkste vergoedingen.

Tandartsverzekering van Zorg Direct

Met een tandartsverzekering heb je recht op vergoedingen voor de tandarts rekening. Alleen jongeren tot 18 jaar hebben recht op een vergoeding voor tandheelkundige zorg vanuit de basis zorgverzekering. ZorgDirect heeft drie tandartsverzekeringen, vergoedingen zijn mogelijk tot € 1.000,- per kalenderjaar. Een voordeel van zorgverzekeraar ZorgDirect is dat ook de techniekkosten worden vergoed in 2023.

Jongeren en kinderen hebben recht op standaard tandheelkundige zorg vanuit het basispakket. Volwassenen zijn vaak afhankelijk van vergoedingen vanuit een tandartsverzekering.

Premie zorgverzekering ZorgDirect 2023

Hoeveel zorgpremie ga ik betalen voor de ZorgDirect zorgverzekering? Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar om je premie te berekenen. Tevens in het zorgpremie overzicht is te zien hoeveel de polis gaat kosten in 2023 bij ZorgDirect. Vergeet niet dat het mogelijk is om de zorgverzekering goedkoper te maken via het eigen risico, dit bedrag kan je verhogen in stappen van 100 euro. Mensen die weinig tot geen zorgkosten verwachten verhogen het vaakst vrijwillig hun eigen risico. Let wel op dat wanneer er zorgkosten gemaakt worden je het grootste gedeelte eerst zelf moet betalen voordat ZorgDirect overgaat tot vergoeden.

Overstappen naar ZorgDirect

Vrijblijvend zorgverzekering vergelijken? Uiteraard is dit mogelijk op Zorgverzekerinq.nl. Het vergelijken van zorgverzekeringen kost je enkele minuten, en kan je soms wel honderden euro’s besparen op je zorgpremie. Met behulp van onze vergelijker kun jij onder andere de ZorgDirect zorgverzekering 2023 vergelijken. Via handige filters aan de linkerkant vergelijk je de verzekeringen op basis van jouw persoonlijke situatie en zorgbehoeftes. Voor het zorgverzekering overstappen verwijzen wij je ten alle tijden door naar de zorgverzekeraar.

Vergelijk zorgverzekeraar ZorgDirect en haar zorgverzekeringen met behulp van onze zorgvergelijker. In slechts enkele minuten bereken jij of de verzekeraar het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Vergoedingen ZorgDirect

4.5/5 - (73 stemmen)

Zorgpremie ZorgDirect overzicht

JaarNaturapolisNaturapolis (budget)CombinatiepolisRestitutiepolis
2023----
2022--€ 136,95 2,97%-
2021--€ 133,00 3,5%-
2020--€ 128,50-

Wat vind jij van de ZorgDirect zorgverzekering?

Schrijf een review en help anderen! Als bedankje maak je ook automatisch kans op een Bol.com bon ter waarde van € 50,-

Logo ZorgDirect zorgverzekering

ZorgDirect zorgverzekering review

7,3 gemiddelde beoordeling uit (1) review
 • Premie
  6,0
 • Dekking
  7,0
 • Klantenservice
  8,0
 • Zorgkeuze
  8,0
 1. 7,3
  Bastiaansen
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   8

  Een maand geleden voor het eerst echt contact moeten hebben en dat werd prima opgepakt. Ik had van mensen in mijn omgeving gehoord dat ZorgDirect adequaat is. Vandaar de overstap (ondanks de hogere premie). Tot nu toe tevreden.

  Schrijf een reactie op Bastiaansen

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd